Ziggo breidt aantal tv-zenders in HD-kwaliteit verder uit

Per vandaag, maandag 2 oktober, heeft kabelaar Ziggo het aanbod van televisiezenders in HD-kwaliteit verder uitgebreid.

Vier tv-zenders

Het gaat om vier televisiezenders die onderdeel uitmaken van het Movies & Series-televisiepakket en voorheen alleen in standaardkwaliteit (SD) beschikbaar waren. Per vandaag worden AMC (kanaal 131), Food Network (kanaal 138), Fine Living (kanaal 139) en DanceTrippin (kanaal 602) in HD-kwaliteit aangeboden bij Ziggo. De uitzendingen in SD-kwaliteit van de genoemde televisiezender zijn gestaakt.

Uitbreiding

Het is niet de eerste uitbreiding van zenders in HD-kwaliteit bij Ziggo van dit jaar. Zo werd begin augustus gestart met het doorgeven van XITE, Discovery Science en Motorsport.tv in HD-kwaliteit.

Capaciteit

De kabelaar heeft de laatste maanden de capaciteit op haar netwerk uitgebreid door van een aantal zenders alleen de HD-variant door te geven en zenders in SD-kwaliteit in de efficiëntere MPEG4-standaard te gaan uitzenden. Zo zijn sinds enige tijd de televisiezenders van Film1 en FOX Sports alleen in HD-kwaliteit te zien via de kabelmaatschappij.

Ziggo heeft enige tijd geleden al aangekondigd dat op termijn de uitzendingen van een aantal premium televisiezenders in standaardkwaliteit gestaakt gaan worden. De kabelaar wil met het stopzetten van de uitzendingen in SD-kwaliteit capaciteit vrijmaken om meer zenders in HD-kwaliteit door te geven.

HD-zenders

Door het doorvoeren van deze wijzigingen is er nu meer capaciteit beschikbaar om televisiezenders ook in HD-kwaliteit door te geven.