Ziggo: “Geen behoefte aan EPG-informatie bij digitale radio”

Ziggo gaat voorlopig geen programma-informatie (EPG) meesturen met radiosignaal dat wordt aangeboden via haar digitale radiopakket. Volgens het bedrijf is hier er vanuit de klanten geen behoefte aan deze informatie.

EPG

Bij de televisiezenders die Ziggo aanbiedt wordt EPG-informatie meegestuurd waarbij kan worden gezien welke programma’s er worden uitgezonden via de televisiezender. Via het digitale pakket van de aanbieder worden ook tientallen radiozenders aangeboden. Bij deze radiozenders wordt er geen EPG-informatie meegestuurd.

Analoge radiosignaal

Via het analoge radiosignaal, dat Ziggo ook nog steeds aanbiedt, wordt het Radio Data System-signaal (RDS) meegestuurd. Hier kunnen radiozenders naast hun programmanaam ook informatie meesturen over welk programma wordt uitgezonden en/of welk muzieknummer wordt afgespeeld.

Afschakeling

Ondanks dat Ziggo geen concrete plannen heeft om het analoge radiosignaal op korte termijn uit te schakelen zal het analoge radiosignaal binnen nu en drie jaar hoogstwaarschijnlijk wel worden afgeschakeld. De kabelaar is echter niet van plan in de toekomst het digitale radiopakket uit te breiden met EPG-informatie.

“Geen behoefte”

Vanuit de klant merken wij dat er geen behoefte is aan EPG-informatie voor radiozenders. Er zijn dus geen concrete plannen vanuit ons om dit aan te bieden.“, aldus Roos Chaudron, woordvoerder bij VodafoneZiggo, tegenover deze website.

Overigens wordt bij de muziekzenders van StingRay Music wel informatie meegestuurd welk nummer en artiest er te horen zijn. Deze informatie is via een groot aantal digitale ontvangers wel te raadplegen.

Een overzicht van de digitale radiozenders die door Ziggo worden aangeboden is hier te vinden.