Ziggo geheimzinnig over deelname veiling ‘Digitenne-frequenties’

Kabelaar Ziggo doet geheimzinnig over of het wel of niet de tweede partij was die mee zou doen aan de veiling voor de frequenties voor digitale ethertelevisie (DVB-T). Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt door het Agentschap Telecom dat de veiling van deze etherfrequenties, die voor vandaag op het programma stond, was afgeblazen. De tweede partij die naast KPN zou meedoen aan de veiling had zich teruggetrokken. Het Agentschap Telecom heeft niet bekend gemaakt wie de andere partij geweest is.

KPN

Digitenne, onderdeel van KPN blijft derhalve het recht houden gebruik te maken van frequenties voor digitale ethertelevisie. De nieuwe vergunning gaat in per 1 februari 2017 en heeft een looptijd van 13 jaar, tot 2030.

“Geen uitspraken”

Ziggo-woordvoerster Ilse Maria de Sain zegt desgevraagd tegenover Mediamagazine dat deze ‘vanuit concurrentie overwegingen’ helaas ‘geen uitspraken’ over doet over een eventuele deelname aan de veiling. Wat die concurrentie overwegingen daarbij zijn, is onduidelijk. Het is opvallend dat de kabelaar,  thans nog een volle dochter van Liberty Global, in ieder geval geen ‘nee’ zegt op de vraag of ze heeft meegedaan.

Teletenne

In Vlaanderen had Ziggo-zusterbedrijf Telenet destijds ook een DVB-T licentie verworven waarmee het korte tijd heeft uitgezonden (Teletenne) waarna de uitzendlicentie in handen is gebleven van Telenet opdat er geen concurrent mee aan de haal kan gaan.

Vodafone

Vodafone, de partij met wie Liberty Global het bedrijf Ziggo wil laten fuseren heeft niet meegedaan aan de verdeling van frequenties zo verklaarde een woordvoerder eerder.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.