Ziggo gestart met testen nieuwe 4k-mediabox

Kabelaar Ziggo test bij een kleine groep gebruikers een nieuwe mediabox die 4k-weergave ondersteunt. Dit bericht website Tweakers.net vandaag.

Geen details

De kabelaar bevestigt tegenover Tweakers dat er momenteel testen worden gedaan met de nieuwe mediabox maar geeft verder geen details vrij over de toekomstige uitrol voor een groter publiek.

4K

Volgens Tweakers wordt er momenteel een test gehouden onder een kleine groep gebruikers met de nieuwe mediabox. De nieuwe mediabox zou naar verluid Ultra HD / 4K-signalen kunnen doorgeven en beschikken over spraakbesturing. Daarnaast zou de afstandsbediening vereenvoudigd zijn.

Unity Media

Het zou gaan om een zelfde type mediabox die ook in Duitsland door Unity Media wordt gebruikt. De afstandsbediening is sterk vereenvoudigd en heeft geen uitgebreid toetsenbord meer aan de achterkant. De nieuwe mediabox ondersteunt apps, waaronder die van Netflix.

Content

Momenteel zendt Ziggo nog geen zenders uit in 4K/Ultra HD-kwaliteit. Concurrent KPN biedt al wel een 4K-abonnement aan waarbij een aantal televisiezenders in 4K-kwaliteit kunnen worden bekeken. Dit aanbod wordt in juli verder uitgebreid.

Website Bright onderzocht eerder dat momenteel Netflix het grootste aanbod aan 4K-content uitzendt. Daarnaast zenden er via de satelliet diverse zenders uit in Ultra HD-kwaliteit. Zo kan sinds kort de Formule 1 in 4K-kwaliteit via de schotel worden bekeken via de Duitse RTL. Hiervoor is wel een abonnement benodigd.