Ziggo: Groot deel Amsterdam vanaf 11 december zonder analoge televisie

Kabelaar Ziggo gaat in de nacht van 10 op 11 december het analoge televisiesignaal in een groot deel van Amsterdam afschakelen. De afschakeling maakt onderdeel uit van een complete uitfasering van het analoge televisiesignaal bij Ziggo binnen twee jaar.

Per regio

Ziggo startte in maart 2018 met gefaseerd per regio om te schakelen van analoge kabel tv naar digitale kabel tv. Na de regio’s Capelle aan den IJssel, Flevoland, Rotterdam en Zuid Zuid-Holland, is het nu de beurt aan Amsterdam om deze overstap te maken.

Digitaal

Volgens de kabelaar kijkt verreweg het grootste deel van de klanten al volledig digitaal naar de televisie. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt.

“Veel veranderd”

Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. We gaan dóór met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is de laatste jaren flink afgenomen. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel“, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van het telecombedrijf.

Radio

Ziggo blijft overigens na het afschakelen van het analoge televisiesignaal wel het analoge radio-signaal voorlopig doorgeven.