“Ziggo komt met sportzender op kanaal 14”

(update) Volgens dagblad De Telegraaf zal kabelaar Ziggo een sportzender gaan aanbieden aan haar abonnees op kanaal 14. Maandag heeft de kabelaar een persconferentie belegd en moet er meer bekend worden.

Ziggo en Sport 1

Er gaan al maanden geruchten dat Ziggo samen met betaalzender Sport 1 een eigen gratis sportzender voor haar abonnees wil gaan lanceren. De betrokken partijen zelf willen echter niks bevestigen. De nieuwe sportzender zou onder andere live voetbalwedstrijden, golf en Formule 1 gaan aanbieden. Daarnaast zouden er plannen zijn om op de nieuwe
sportzender ook het Nederlandse basketbal live op televisie gaan brengen. Jack van Gelder moet het boegbeeld gaan worden van de nieuwe televisiezender.

Unieke content

De zender met unieke content wil Ziggo gebruiken om bestaande klanten te behouden en nieuwe klanten binnen te halen. Concurrent KPN doet dit in de vorm van het aanbieden van het televisiekanaal BBC First dat exclusief via KPN is te zien.

Juridische geschillen

Het bedrijf moet volgens De Telegraaf wel rekening houden met juridische geschillen. Liberty Global, de eigenaar van kabelaar Ziggo en de betaalzender Sport 1, heeft uitzendrechten voor Sport1, maar dat is een betaalkanaal. De Champions League, bijvoorbeeld, mag op het open net alleen door SBS6 worden uitgezonden. Ziggo zal daarom moeten bewijzen dat Ziggo Sport geen open kanaal is, aldus De Telegraaf.

Kanaal 14

Opvallend detail is het kanaal van de nieuwe zender. Dat zal volgens het dagblad waarschijnlijk voorkeuzezender 14 zijn. Momenteel is op dit kanaal de eigen zender ‘Zender van de Maand’ te zien waarop alle abonnees van Ziggo een zender uit het duurdere Royaal-televisiepakket kunnen zien. Vanaf maandag 2 november wordt dit kanaal verplaatst naar kanaal 996.

Testkanaal

Op het digitale televisienetwerk van Ziggo is sinds gisteren wel een kanaal met de naam ‘Ziggo’ te zien met daarop het logo van de kabelmaatschappij. Dit kanaal is momenteel nog afgeschermd voor de meeste reguliere consumentenontvangers. Het is onduidelijk of dit kanaal te maken heeft met de eventuele lancering van de nieuwe sportzender.

Tweets

https://twitter.com/ZiggoCompany/status/660744858936602624

Eén reactie

  1. Meeehhh daar zit niemand op te wachten. Zorg er eerst maar eens voor dat de uitzendkwaliteit beter wordt. En de klantenservice . Sicko noem ik ze nu, al maanden aan het soebatten met ze over kwaliteit van netwerk en tv signaal maar nooit een oplossing.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.