Ziggo: Paar honderd telefoontjes na afschakelen analoge tv in Flevoland

Bij Ziggo zijn woensdag een paar honderd telefoontjes binnengekomen van klanten uit Flevoland over het afschakelen van het analoge tv-signaal. Dit bericht de regionale omroep Omroep Flevoland op haar website.

Einde analoge tv-signaal

De afgelopen dagen is in een groot deel van de provincie Flevoland het analoge televisiesignaal door Ziggo afgeschakeld. Alleen in de Noordoostpolder volgt de omschakeling op een later moment.

Ingecalculeerd

Het afschakelen van het analoge tv-signaal heeft niet geleid tot veel klachten aldus een woordvoerder van de kabelaar tegenover de regionale omroep Omroep Flevoland. Volgens een woordvoerder van Ziggo zijn er een paar honderd telefoontjes binnengekomen. Dit aantal was volgens de woordvoerder ingecalculeerd. Ziggo heeft in Flevoland zo’n 50.000 klanten.

Per regio

Flevoland is na Capelle aan den IJssel de tweede regio in Nederland waar het analoge televisiesignaal is afgeschakeld. Eind april werd in de regio Capelle aan den IJssel begonnen door Ziggo met het afschakelen van het analoge tv-signaal.

Heel Nederland

In de komende twee jaar zal in heel Nederland het analoge televisiesignaal bij de kabelaar worden uitgefaseerd. De vrijgekomen ruimte wordt gebruikt voor sneller Internet en een uitbreiding van het dienstenpakket.

Het analoge radiosignaal wordt voorlopig niet afgeschakeld door Ziggo.