Ziggo: Prijs per Eredivisie-wedstrijd fors omhoog

ziggoLiefhebbers van Eredivisie-voetbal die via de dienst “TV op Bestelling” van Ziggo een wedstrijd willen bestellen moeten in het nieuwe voetbalseizoen dieper in de buidel tasten.  Het afgelopen seizoen moest er ongeveer 6 euro voor een wedstrijd worden betaald, in het nieuwe seizoen is deze prijs verhoogd naar 11,95 euro per wedstrijd.

Deze prijs geldt zowel voor wedstrijden uit de Eredivisie, Jupiler League als Europa League. Het tarief komt overeen met de prijs die via de website van Fox Sports betaald moet worden voor het kijken van een wedstrijd via Internet. Het is de verwachting dat wedstijden uit de Engelse Premier League en de Italiaanse Serie A ook voor dit nieuwe tarief bekeken kunnen worden. De rechten voor deze competities liggen met ingang van dit seizoen ook bij Fox. De wedstrijden op bestelling die door Sport1 worden uitgezonden zullen voorlopig niet in prijs stijgen. Het is de verwachting dat andere aanbieders de nieuwe prijsstelling die door Fox wordt gehanteerd zullen volgen.

De dienst TV op Bestelling van Ziggo biedt de mogelijkheid aan abonnees op digitale televisie om wedstrijden per stuk te bekijken op zenders die normaal onderdeel uitmaken van een maandabonnement zoals Sport1 en Fox Sports Eredivisie (voorheen Eredivisie Live).  

Overeenkomst Ziggo met Fox
Deze week maakte Ziggo als één van de eerste aanbieders bekend dat zij een overeenkomst hebben gesloten voor de doorgifte van Fox Sports Eredivisie, Fox Sports International en de nieuwe televisiezender Fox NL. Hierbij is het opvallend dat de twee televisiezenders van Fox Sports International alleen in de standaard / SD-kwaliteit worden aangeboden.

Meer informatie over de dienst TV op Bestelling van Ziggo: https://www.ziggo.nl/#entertainment/tv-op-bestelling/voetbal