(C) Mediamagazine

Kabelaar Ziggo schakelt analoge televisie verder uit

Ziggo heeft afgelopen nacht in de regio’s Leiden-Amstelveen en Hoogeveen-Meppel het analoge televisiesignaal uitgeschakeld.

Alleen digitale televisie

Ziggo stopt met het aanbieden van het analoge televisiesignaal om ruimte te maken voor andere diensten zoals sneller Internet. Na de afschakeling is het alleen nog mogelijk om digitale televisie te bekijken. Het analoge radiosignaal blijft voorlopig nog wel beschikbaar.

“Veel veranderd”

Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is minimaal. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, daarna leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel. We gaan dóór met vernieuwen en bouwen aan het netwerk van de toekomst dat nog sneller, stabieler en slimmer is. Dit valt onder GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo“, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

Capaciteit

De capaciteit die vrijkomt na het uitzetten van het analoge televisiesignaal wordt ingezet voor het aanbieden van sneller Internet. De kabelaar wil op termijn een zogenaamd Gigabit-netwerk gaan aanbieden. De regio’s Den Haag, Utrecht en Hilversum en  Rotterdam zijn inmiddels aangesloten op dit netwerk.

Meer informatie

Meer informatie over het omschakelen van analoge naar digitale televisie bij Ziggo vind je hier: http://ziggo.nl/schakelmee

Meer informatie over de gemeenten waar afgelopen nacht het analoge televisiesignaal is uitgeschakeld vind je hier.