Ziggo schakelt in meer regio’s analoge tv-signaal uit

Ziggo gaat ook in de regio’s Venlo en Mill/Boxmeer het analoge televisiesignaal uitschakelen. Vanaf dinsdag 23 maart kan er in de genoemde regio’s alleen naar digitale televisie worden gekeken bij Ziggo.

Per regio

Ziggo startte in maart 2018 haar ”Schakelmee” campagne met het omschakelen naar volledig digitale kabeltelevisie en inmiddels kijken al ruim 3,2 miljoen Ziggo klanten volledig digitaal. In de komende periode wordt het analoge televisiesignaal ook uitgeschakeld in de regio’s Driebergen, Veenendaal, Roermond en Velsen. Afgelopen nacht is het analoge tv-signaal uitgeschakeld in de regio’s Roosendaal en Hilversum.

Extra zenders

Na de omzetting van analoge naar digitale ontvangst krijgen klanten van de aanbieder er ook extra zenders bij, waaronder Ziggo Sport. Ook ontvangen zij alle regionale zenders van Nederland. Bovendien zijn NPO 1, 2 en 3 voortaan in HD-kwaliteit te bekijken. De overstap naar digitale kabel-tv heeft geen invloed op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.

Ondersteuning bij omschakeling

Om klanten te helpen met de omschakeling zet de kabelaar extra medewerkers in op de callcenters en bestaande servicepunten.

Analoge radio

Zoals vorige maand bekend is geworden gaat Ziggo ook stoppen met het doorgeven van het analoge radiosignaal. Eind februari wordt in de regio Capelle aan den IJssel het analoge radiosignaal stopgezet.

Meer informatie via de website van Ziggo.

Afbeeldingen: