Ziggo schakelt in oktober analoge tv-signaal uit in Zuid-Holland-Zuid

In de nacht van 22 op 23 oktober wordt het analoge tv-signaal in de regio Zuid-Holland-Zuid en Berkel en Rodenrijs door Ziggo uitgeschakeld. De uitschakeling maakt onderdeel uit van een algehele uitfasering van het analoge tv-signaal bij de aanbieder.

Digitale televisie

Klanten van Ziggo die momenteel analoog via de kabel televisie kijken, maken de komende twee jaar gefaseerd per regio de overstap naar digitale kabel tv. Analoge radio blijft de komende jaren nog beschikbaar bij de aanbieder.

Per regio

Na de regio’s Capelle aan den IJssel, Flevoland en deze maand Rotterdam, Hoek van Holland en Rozenburg (ZH), is het in oktober de beurt aan Zuid-Holland-Zuid en Berkel en Rodenrijs om deze overstap te maken. Ziggo startte in maart 2018 met het tv-aanbod volledig te digitaliseren.

In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt.

“Veel veranderd”

Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. We gaan dóór met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is de laatste jaren flink afgenomen. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel”, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

De extra capaciteit wordt op den duur ingezet voor sneller Internet en meer aanbod van tv-zenders. Een proef met snel Internet wordt momenteel al gehouden in Utrecht.

Overzicht van de betreffende gemeenten vind je hier.