Ziggo Sport en NOS praten over samenwerking

De nieuwe televisiezender Ziggo Sport gaat mogelijk een samenwerking aan met de NOS. Het Algemeen Dagblad bericht dat daarover gesprekken gaande zijn.

Gesprekken gaande

Jan de Jong, directeur van de NOS, heeft tegenover het dagblad bevestigd dat er gesprekken gaande zijn over onder meer het delen van wedstrijdbeelden. Ook Will Moerer van Ziggo Sport geeft aan dat er gesprekken over een samenwerking tussen de nieuwe sportzender en de NOS gaande zijn: “Wij hebben sporten die de NOS graag wil uitzenden. Zo kunnen zij wellicht samenvattingen van basketbalwedstrijden brengen. Andersom beschikken zij over archiefbeelden waar wij soms graag gebruik van maken.”, aldus Moerer tegenover het Algemeen Dagblad.

Testuitzendingen gestart

De nieuwe sportzender is gisteren onthuld en start op 12 november met haar uitzendingen via het digitale kabelnet van Ziggo. De sportzender gaat 24 uur per dag uitzenden en brengt naast live-evenementen ook documentaires over alles wat met sport te maken heeft. De zender is voor elke Ziggo-abonnee gratis te zien op kanaal 14 in HD-kwaliteit. Ziggo Sport is te zien voor elke digitale televisie-abonnee en een smartcard is voor ontvangst niet nodig. De testuitzendingen zijn inmiddels gestart op kanaal 14.

Ziggo Sport Totaal

De betaalzender Sport 1 gaat vanaf 12 november verder onder de naam Ziggo Sport Totaal. Ziggo verwacht niet dat veel bestaande Sport 1-abonnees hun abonnement zullen opzeggen door de start van de gratis zender Ziggo Sport. “Voor een totaalaanbod van Ziggo Sport zullen liefhebbers van de sporten die Ziggo Sport Totaal uitzendt blijven kijken naar Ziggo Sport Totaal. Ziggo Sport Totaal biedt een breder, dieper en intenser aanbod”, aldus Ziggo-woordvoerder Gradus Vos in het mediaprogramma Medialand op Studio Alphen.

Gezichten Ziggo Sport

De nieuwe sportzender Ziggo Sport zal veel bekende televisiegezichten in beeld gaan brengen rond de sportuitzendingen. Jack van Gelder en Frank Evenblij krijgen een talkshow op maandagavond op de nieuwe sportzender. Ook Wim Kieft, Fatima Moreira de Melo, Rob Kamphues en Jan Boskamp zullen zijn te zien op de zender.

Interview Gradus Vos (woordvoerder Ziggo) in Medialand / Studio Alphen over lancering Ziggo Sport / Ziggo Sport Totaal:

https://soundcloud.com/medialandnl/interview-met-gradus-vos-ziggo-over-ziggo-sport

Eén reactie

  1. NOS wil graag een gratis graantje meepikken. Moet je bij die kutminister gaan zeuren, joh! Oh nee. Die centen zitten al in het vluchtelingenwerk.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.