Ziggo Sport: Petitie voor Nederlandse Formule 1-race al meer dan 130.000 keer getekend

De petitie om een Formule 1-race naar Nederland te halen die Ziggo Sport en Rob van Gameren hebben gestart is  al door meer dan 130.000 liefhebbers getekend.

“Oranje-zee”

“Wat is er nou mooier dan een prachtige Oranje-zee die Max Verstappen naar een overwinning schreeuwt? Een Oranje-zee die Max Verstappen naar een overwinning schreeuwt in Nederland! Wie wil dat nou niet zien? Om dat voor elkaar te krijgen is er nu de petitie #F1naarNL. Onze eigen Formule 1-nerd Rob van Gameren en veel meer F1-fanaten gingen je voor.“, aldus de sportzender op haar website.

Petitie

Rob van Gameren, sidekick bij de Formule 1-uitzendingen van Ziggo Sport, is de initiatiefnemer van de petitie. Televisiezender Ziggo Sport heeft ervoor gezorgd dat de petitie online is gekomen.Een dikke week na de start van de petitie staat het aantal handtekeningen al op meer dan 130.000. De bedoeling is om meer dan 150.000 handtekeningen binnen te halen.

Plannen

Zowel op het circuit van Zandvoort als het TT-circuit van Assen zijn er plannen voor een Nederlandse Grand Prix. De laatste Grand Prix Formule 1 die in Nederland werd verreden was in 1985. De wedstrijd werd toen gewonnen door Niki Lauda.

Uitzendrechten

Het is niet vreemd dat Ziggo Sport nauw betrokken is bij het initiatief voor een Nederlandse Grand Prix. De sportzender zendt in Nederland de Formule 1 uit en geniet grote populariteit door de deelname van de Nederlander Max Verstappen. Het ziet er naar uit de Formule 1 ook de komende periode is te zien bij de sportzender.

Petitie

Het tekenen van de petitie kan hier.