Formule 1 verhuist niet naar televisiezenders Talpa

De Formule 1 zal de komende jaren niet te zien zijn op één van de televisiezenders van John de Mol’s Talpa. Dit zei John de Mol deze week bij RTL Late Night.

Wel geprobeerd

De Mol gaf in het televisieprogramma aan dat hij wel geprobeerd heeft om de rechten naar één van zijn zenders toe te halen maar dat deze voorlopig te zien blijven bij Ziggo Sport.

Volgens de mediatycoon zou de racecompetitie prima passen op een ‘mannenzender’ als Veronica. Aangezien veel Formule 1-wedstrijden in de middag worden uitgezonden is het lastig om deze races op Veronica uit te zenden. Overdag zendt namelijk kinderzender DisneyXD uit op het kanaal van Veronica.

Sport

Veronica gaat komend seizoen wel de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal, Champions League voetbal en de kwalificatieduels van de Oranje Leeuwinnen. Daarnaast hoopt De Mol nog de rechten voor het kickboksen uit de GLORY-competitie binnen te halen. De wedstrijden van de Europa League blijven de komende jaren te zien op RTL 7 en FOX Sports.

Ziggo Sport

Volgens De Mol blijft de Formule 1 ook de komende jaren te zien op Ziggo Sport. Het contract tussen Formule 1-organisatie en de sportzender van Ziggo loopt na dit raceseizoen af. “We hebben de intentie om de Formule 1 ook na dit seizoen te blijven uitzenden.“, aldus Will Moerer eerder tegenover de online radiozender Grand Prix Radio.

Ziggo Sport heeft zelf nog niet bevestigd dat de uitzendrechten van de Formule 1 verlengd zijn.