Ziggo stopt doorgifte CBBC bij einde BBC Three

Kabelaar Ziggo stopt met de doorgifte van het kinderkanaal CBBC op het moment dat BBC Three medio 2016 haar uitzendingen staakt. Dit heeft een woordvoerder van Ziggo tegenover deze website bevestigd.

Stekker uit BBC Three

Vorige week werd bekend dat de BBC eind februari stopt met de jongerenzender BBC Three. De zender gaat verder als online kanaal. Momenteel deelt de zender nog haar kanaal met de kinderzender CBBC. CBBC zendt overdag uit via het kanaal van BBC Three en zal vanaf maart 2016 wel blijven uitzenden. De kinderzender krijgt zelfs twee uur extra zendtijd. Hoe de overige uren worden ingevuld door de BBC is nog niet duidelijk. De omroep zal hiervoor een plan moeten indienen.

Ziggo stopt doorgifte CBBC

Ziggo zal vanaf maart 2016 echter stoppen met de doorgifte van zowel BBC Three als de kinderzender CBBC. Dit bevestigt woordvoerder Erik van Doeselaar aan deze website. “Wat ons betreft is het zo dat wanneer BBC Three stopt ook automatisch CBBC stopt. Dit is nu inderdaad een kanaaldeling, maar wij zullen niet CBBC als afzonderlijk kanaal handhaven bij Ziggo”, aldus de woordvoerder van de kabelaar tegenover MediaMagazine.nl.

Ziggo kan echter nog niet aangeven hoe het vrijgekomen kanaal van BBC Three zal worden ingevuld. Aanbieder KPN stopte eerder al met de doorgifte van zowel BBC Three als BBC Four. KPN geeft inmiddels we de zender BBC First door. Op deze zender zijn BBC-series te zien als Sherlock, Silent Witness en Wolf Hall.

BBC Three

BBC Trust, de toezichthouder van de publieke omroep BBC, is akkoord met het uitschakelen van BBC Three als zelfstandig televisiekanaal. De BBC bespaart met het opheffen van de lineaire televisiezender ongeveer 50 miljoen euro per jaar. Eind januari zal de reguliere programmering van de jongerenzender worden stopgezet, eind februari zal de zender definitief uit de lucht worden gehaald. Populaire programma’s op de televisiezender zullen worden geïntegreerd in de programmering van BBC 1 en BBC 2.

Eén reactie

  1. De HD variant van BBC Four zou welkom zijn in combinatie met BBC First
    HD als vervanger van BBC Three. Jammer dat BBC Three gaat verdwijnen
    maar, als ik eerlijk ben, keek ik er bijna nooit naar.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.