Zomerse 50: “Verrassend veel zomerhits in verregende zomer”

De slechte zomer van 2016 heeft verrassend veel zomerhits opgeleverd. In de Zomerse 50 van dit jaar komen maar liefst 10 hits uit 2016 binnen. “Nog niet eerder kwamen er zoveel zomerhits uit hetzelfde jaar in de lijst terecht”, vertelt Martijn de Lange initiatiefnemer van de zomerse hitlijst. De lijst met de grootste zomerse hits wordt de komende periode uitgezonden bij diverse omroepen.

In de Zomerse 50 staan de 50 meest populaire zomerhits aller tijden. Op nummer 1 staat, net als vorig jaar, de Lambada van Kaoma. Nummer 2 is Bryan Adams met Summer of ’69. Op de vijftigste en laatste plaats staat het onvermijdelijke Que si, que no van Jody Bernal.

Zomerhit

Bailar is de zomerhit van dit jaar. Het nummer van Deorro en Elvis Crespo komt de Zomerse 50 binnen op nummer 3. Andere populaire zomerhits van dit jaar zijn Duele e corazon van Enrique Iglesias ft. Wisin en Liever te dik in de kist (dan weer een feestje gemist) van Stef Ekkel en René Karst. “Die laatste is een zomerse carnavalsplaat, bedacht toen beide zangers op muziekreis waren in Turkije”, vertelt De Lange tegenover Enschede FM. Ook Justin Timberlake, Alvaro Soler, Mike Posner, Kungs,David Guetta, DNCE en Willy William zijn met hun zomerhit nieuw in de Zomerse 50.

Samenstelling

De hitlijst is samengesteld op basis van alle stemmen via de site www.zomerse50.nl. Dit jaar zijn ruim 80.000 stemmen uitgebracht. De Lange: “Er is minder gestemd dan vorig jaar, en ook dat heeft mogelijk met het slechtere weer te maken. Als het regent, zijn mensen toch minder met zomerhits bezig.” De Zomerse 50 wordt de komende weken uitgezonden bij 150 radiozenders in Nederland en België. Ook is er een tv-special, gepresenteerd door Stef Ekkel en René Karst. De volledige lijst staat op de website van de lijst. Daar staat ook een overzicht van alle radio- en tv-uitzendingen bij de 150 omroepen in Nederland en België.

Audio:

Lokale omroep Enschede FM sprak met Martijn de Lange, van de Zomerse 50. Beluister het fragment hier.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.