Zomerse klassieke muziek op NPO Radio 4

De zomer is volop begonnen: NPO Radio 4 vertaalt dit zomerse gevoel naar de radio. Onder de noemer Zin in de zomer. De zomerse uitzendingen zijn nog tot en met vrijdag 23 juni te horen.

Luisteraar

Luisteraars van de klassieke radiozender geven aan welke klassieke muziek voor hen het ultieme zomergevoel weergeeft. De meest populaire werken zijn gedurende de week te horen op NPO Radio 4. Vrijdag 23 juni zendt het programma 4 de Middag (Omroep MAX) de Klassieke Zomer Top 10 uit, die ook als Spotify-lijst beschikbaar wordt gesteld.

Zin in de zomer

De NPO Radio 4-programma’s staan in het teken van Zin in de zomer. Zo gaat Hans Haffmans in het programma Podium (NTRT) onder de noemer ‘Bier en de Belgen’ op zoek naar de meest smaakvolle Vlaamse componisten en bijpassende biertjes. Hij laat zichzelf daarvoor verrassen door zijn Vlaamse radio-collega Kurt van Eeghem, presentator bij de publieke klassieke radiozender Klara.

De Klassieken

In De Klassieken (AVROTROS) neemt Ab Nieuwdorp de luisteraars mee op stedentrip. Vijf dagen lang strijkt het programma in een andere wereldstad neer, waar luisteraars de sfeer proeven en ontdekken welke muzikale schatten er door die straten gonzen.

Passaggio

Passaggio (KRO-NCRV) trekt de natuur in. Presentator Lex Bohlmeijer duikt diep in het leven op het grootste waddeneiland van Nederland, Texel. Op zoek naar bijzondere Texelaars, echte eilandverhalen en de mooiste stukken natuur. Wat is toch dat bijzondere eilandgevoel? Op vrijdag 23 juni zijn luisteraars van harte uitgenodigd om een stukje van het parcours mee te lopen.

Meer informatie over deze zomerse week op de website van NPO Radio 4. NPO Radio 4 is in heel Nederland te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: