Zondag met Lubach weer van start bij de VPRO op NPO 3

Vanavond start een nieuw seizoen van Zondag met Lubach bij de VPRO op NPO 3. De eerste aflevering van het zesde seizoen is om 21.25 uur te zien.

Het programma van Arjen Lubach weet zowel op televisie als online een steeds groter publiek te bereiken. Zo verwelkomde het ZML-YouTube kanaal rond de jaarwisseling de 100.000ste abonnee.

“Zeven dagen nieuws in dertig minuten”

Het programma van de programma wordt omschreven als: zeven dagen nieuws in dertig minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Met irrelevante verhalen van relevante gasten. Of andersom. Het programma wordt uitgezonden vanuit theater Bellevue in Amsterdam.

Zilveren Nipkowschijf

Het VPRO-programma Zondag met Lubach won in juni vorig jaar de Zilveren Nipkowschijf. De latenightsatire is volgens de jury van de prijs “onmisbaar geworden voor de moderne nieuwsjunkie”. Arjen Lubach brengt al vier seizoenen op eigenzinnige wijze het nieuws en weet ook regelmatig zelf het nieuws te bepalen.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van vijf seizoenen waren onder andere Drone gate in seizoen 1 waar naar aanleiding van het mooie dronefilmpje van de Domtoren in Utrecht in 2014 en de onduidelijke regelgeving rondom het filmen met drones, filmde Zondag met Lubach met een drone op het Binnenhof. De beelden leidden tot flink wat commotie.

In het tweede seizoen was de benoeming tot farao een hoogtepunt: wat begon als grap met een kritische blik op de monarchie, groeide uit tot een officieel burgerinitiatief met 65.000 handtekeningen. Zowel het behalen van het aantal benodigde handtekeningen, als het oordeel van de commissie werden door verschillende media opgepakt.

Zondag met Lubach op YouTube

Er is sinds de start in totaal 60 jaar en 242 dagen aan video bekeken op het Zondag met Lubach YouTube kanaal. In seizoen vijf werd het item ‘Green Hapiness’ meer dan 750.000 keer bekeken op Youtube. Alle seizoenen van Zondag met Lubach zijn terug te zien op de website van de VPRO en YouTube.

Video: