VPRO’s Zondag met Lubach winnaar Gouden Televizier-Ring 2017

Het VPRO-programma Zondag met Lubach heeft donderdagavond de Gouden Televizier-Ring 2017 gewonnen. De Nederlandse televisieprijs werd uitgereikt door niemand minder dan Robert ten Brink. De uitzending was donderdagavond live te volgen bij de AVROTROS op NPO 1 en achter de schermen via Youtube.

Viral

De satirische nieuwsshow fabriceert aan de lopende band viral video’s door precaire en ingewikkelde onderwerpen op luchtige en grappige wijze voor het voetlicht brengen. Daarnaast weet het programma de verbinding te vinden tussen lineair en uitgesteld tv-kijken. Deze vernieuwende manier van tv-maken levert Zondag met Lubach de Gouden Televizier-Ring 2017 op.

Nominaties

Zondag met Lubach nam het in de strijd om de Gouden Televizier-Ring 2017 niet op tegen de minste programma’s. Beste Zangers scoorde torenhoge kijkcijfers en op Spotify en YouTube werden optredens vaak afgespeeld. Daarnaast had Expeditie Robinson met underdog Bertie goud in handen.

Floortje

Zondag met Lubach neemt het stokje als Gouden Televizier-Ring-winnaar over van Floortje naar het einde van de wereld. Eerder wonnen onder meer Wie is de Mol?, Fabeltjeskrant en Zeg ‘ns AAA de prestigieuze televisieprijs.

Andere winnaars

Naast de Gouden Televizier-Ring werden er donderdagavond in AFAS Live in Amsterdam nog meer prijzen uitgereikt.

  • Zilveren Televizier-Ster Presentatrice: Eva Jinek
  • Zilveren Televizier-Ster Presentator: Wilfred Genee
  • Televizier Talent Award: Marieke Elsinga
  • Zilveren Televizier-Ster Actrice: Angela Schijf
  • Zilveren Televizier-Ster Acteur: Jeroen van Koningsbrugge
  • Gouden Stuiver: Brugklas

Sociale media:

https://twitter.com/TelevizierRing/status/918582969773842439