Zwarte Cross live te volgen via radio, televisie en Internet

Tot en met zondag vindt de 21e editie van het Zwarte Cross Festival plaats. Het festival is uitverkocht maar uitgebreid te volgen via radio, televisie en Internet.

Crosswedstrijd

Het festival dat in 1997 begon als een crosswedstrijd in Hummelo is meer dan 20 jaar later uitgegroeid tot een groot muziekevenement in Lichtenvoorde waar vorig jaar meer dan 220.000 bezoekers op afkwamen. Het festival is een feest met motorcross, stunts, humor, theater en spektakel.

Programmering

Naast motorcross en stunts, staat het festival bekend om humor, theater, muziek en spektakel. Het festival heeft meer dan 25 muziek- en theaterpodia en diverse themaweides met een zeer gevarieerde programmering.

Regio 8 en Omroep Gelderland

Omroep Gelderland en de streekomroep Regio8 zijn vier dagen lang aanwezig op de Zwarte Cross. De omroepen houden je op de hoogte van de motorcross, de muziek en de opmerkelijke festivalganger. “Samen met de presentatrices Lisanne Halleriet (REGIO8) en Esther Stegeman (Omroep Gelderland) struinen we het festivalterrein af op zoek naar de mooiste verhalen en beelden.“, aldus de omroepen. Ook de regionale omroep RTV Oost is betrokken bij deze uitzendingen.

Van donderdag tot en met zondag wordt er dagelijks een tv-programma uitgezonden: bij REGIO8 ieder uur vanaf 18.00 uur en bij TV Gelderland vanaf 17.20 uur. Ook staat radiozender Optimaal FM vanaf donderdag vier dagen volledig in het teken van Zwarte Cross Radio!