De Zwarte Lijst van start op NPO Radio 2 en NPO Soul & Jazz

Vandaag, zaterdag 2 april, is om 6 uur ‘De Zwarte Lijst’ van start gegaan op NPO Radio 2. en NPO Soul & Jazz. De lijst is nog tot morgennacht te horen op NPO Radio 2.

Soul- & jazzsterren

Stevie Wonder is met 14 noteringen hofleverancier van de lijst. Ook Michael Jackson is populair onder de luisteraars met 13 soloplaten. 18 nummers zijn van Nederlandse bodem. Zo zijn onder andere Caro Emerald, Typhoon en Bo Saris te vinden in De Zwarte Lijst. De hoogst genoteerde Nederlander is Kyteman met Sorry op nummer 18. De gehele lijst is te hier te bekijken.

Top 10

NPO Radio 2 dj Jasper de Vries start zaterdag 2 april om 6.00 uur met nummer 526 Crazy van Gnarls Barkley. Op zondag 3 april om iets voor 0.00 uur is de nummer 1 te horen bij Leo Blokhuis.

Luisteren

De Zwarte Lijst is voor de achtste keer te horen bij de NPO. De eerste zeven edities werden op NPO Radio 6 uitgezonden. Dit jaar is de lijst voor het eerst op NPO Radio 2 en het digitale themakanaal NPO Soul & Jazz, de opvolger van NPO Radio 6, te horen. NPO Radio 2 dj’s Gerard Ekdom, Dolf Jansen, Hans Schiffers, Corné Klijn, Yora Rienstra, Sander de Heer, Wouter van der Goes, Jasper de Vries, Bert Kranenbarg, Daniël Dekker, Jeroen Kijk in de Vegte, Paul Rabbering, Henk van Steeg en Leo Blokhuis presenteren de lijst. NPO Radio 2 is te beluisteren via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Uitgebreide lijst op NPO Soul & Jazz

Na 3 april gaat de lijst door op themakanaal NPO Soul & Jazz. Tussen maandagnacht 4 april 24.00 uur en vrijdagavond 8 april zendt NPO Soul & Jazz een extra uitgebreide Zwarte Lijst uit op NPO Soul & Jazz tijdens de non-stop uren op de radiozender. In het programma Soul & Jazz Live bespreekt Andrew Makkinga zijn favoriete platen uit de Zwarte Lijst. NPO Soul & Jazz is te beluisteren via DAB+, diverse digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Meekijken

De Zwarte Lijst is ook te zien bij de NPO. Via de livestream van NPO Radio 2 op www.nporadio2.nl en NPO Cultura zijn de NPO Radio 2 dj’s te volgen. In de nacht van zaterdag op zondag is de registratie ook op NPO 3 te zien. Op zaterdag 2 april om 22.10 uur zendt de NTR een special uit over De Zwarte Lijst op NPO 3 met bekende muziekkenners, videoclips en uniek archiefmateriaal.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.