100 jaar radio: bekendmaking top 10 van De Onvergetelijke Luisterlijst

NPO Radio 1 en NPO Radio 5 maken vandaag, woensdag 6 november, de top 10 van De Onvergetelijke Luisterlijst bekend, een ranglijst die door de luisteraars is gekozen.

100 jaar radio

Met De Onvergetelijke Luisterlijst vieren de publieke radiozenders dat Hanso Idzerda 100 jaar geleden, op 6 november 1919, de allereerste radio-uitzending verzorgde.

Stemmen

Luisteraars kunnen nog tot vanmiddag 16.00 uur via www.nporadio1.nl en www.nporadio5.nl stemmen op spraakmakende fragmenten, markante radiomakers en legendarische programmatitels. De Onvergetelijke Luisterlijst is een selectie van 100 hoogtepunten uit de vaderlandse omroepgeschiedenis: van muziek tot sport, van spelletjes tot journalistiek.

Historische radioplekken

NPO Radio 1 toert vandaag met een speciale bus langs historische radioplekken, zoals het Philipsmuseum in Eindhoven, Den Haag (de woonplaats van Idzerda) en Beeld en Geluid in Hilversum. Maino Remmers doet verslag.

Onthulling

Presentator Bert Kranenbarg begint met de onthulling van de top 10 kort na 16.00 uur op NPO Radio 5 en later sluit ook NPO Radio 1 aan. De nummer 1 van De Onvergetelijke Luisterlijst wordt rond 17.45 uur op beide zenders bekendgemaakt.