Kwartfinales WK Darts met ‘Barney’ en Klaasen live op RTL7

Vandaag staan de kwartfinales van het WK Darts van dartsbond PDC op het programma. Alle wedstrijden zijn live te zien via RTL 7.

Jelle Klaasen

In twee van de vier wedstrijden komen Nederlanders in actie. Om 14.00 uur staat in het Londense Alexandra Palace de wedstrijd tussen Alan Norris en de Nederlander Jelle Klaasen op het programma. Jelle Klaasen versloeg in de vorige ronde in een spannende wedstrijd de voormalig wereldkampioen Phil Taylor met 4-3. Een sterke laatste set bracht de winst voor de Nederlander waarin hij heel de maximale score van 180 wist te gooien. Na de wedstrijd van Jelle Klaasen komt de huidige wereldkampioen in actie: Gary Anderson. Anderson speelt zijn kwartfinale wedstrijd tegen James Wade.

Raymond van Barneveld

Om 20.30 uur komt Raymond van Barneveld in actie. Hij speelt tegen Michael Smith. Van Barneveld haalde de volgende ronde door winst op landgenoot Michael van Gerwen. De wedstrijd tussen Van Barneveld en Van Gerwen in de vorige ronden wordt door dartskenners gezien als één van de beste wedstrijden ooit gespeeld. Van Gerwen eindigde de wedstrijd met een gemiddelde van 105.78 met drie dartpijlen maar verloor de wedstrijd toch. Van Gerwen heeft daarmee het record van hoogste verliezend gemiddeld aller tijden op het WK.

De wedstrijd was voor RTL7 een waar kijkcijferkanon. Er keken meer dan 1 miljoen Nederlanders naar deze wedstrijd. De laatste kwartfinale  gaat tussen Adrian Lewis en Peter Wright.

Documentaire Michael van Gerwen

Na afloop van de eerste twee kwartfinales zal er rond 17.30 uur de documentaire ‘Mchael van Gerwen  – de beste darter’ worden uitgezonden op RTL 7. Dit is een Britse documentaire over de nummer 1-darter van de wereldranglijst: Michael van Gerwen.

RTL 7

Alle wedstrijden zijn live te zien op RTL 7 en via rtl7darts.nl. Het WK Darts wordt van live commentaar voorzien door onder andere Jacques Nieuwlaat en Frank Vischschraper. Het toernooi nog tot en met zondag 3 januari waarin een Nederlandse finale tot de mogelijkheden behoort.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.