Wielrennen: 116e editie Parijs-Roubaix live op radio en televisie

Vandaag, zondag 8 april, wordt de 116e editie verreden van de wielerklassieker Parijs-Roubaix. De wedstrijd is live te volgen op televisie en radio.

Hel van het Noorden

Parijs-Roubaix is een eendaagse wielerwedstrijd die elk voorjaar wordt verreden in het noorden van Frankrijk. De wielerwedstrijd is een van de vijf wielerklassiekers en wordt precies een week na de Ronde van Vlaanderen gereden. De eendaagse wedstrijd staat bekend als de “Hel van het Noorden” (l’enfer du Nord), omdat een belangrijk deel van de koers wordt verreden over de kasseistroken die karakteristiek zijn voor dit gebied.

De editie van 2018 beloofd een spannende editie te worden met een handvol favorieten, onder wie Greg van Avermaet (de winnaar van vorig jaar), Zdenek Stybar, Sep Vanmarcke en alleskunner Peter Sagan. En Niki Terpstra, die in de vorm van zijn leven verkeert en onlangs de Ronde van Vlaanderen won.

NOS

De NOS is er vandaag live bij als het peloton zijn jaarlijkse martelgang naar de wielerbaan van Roubaix aflegt. Vanaf 10.55 uur kunnen wielerliefhebbers voor rechtstreekse beelden terecht bij de livestream op NOS.nl en de nos-app.

Met commentaar van Joris van den Berg en Maarten Ducrot. NOS Studio Sport schakelt over naar de koers na afloop van de Marathon van Rotterdam. Dit zal zijn rond 13.00 uur. Radioluisteraars worden op de hoogte gehouden in NOS Langs de Lijn door Gio Lippens en Steven Dalebout.

Eurosport

Ook televisiezender Eurosport zendt de klassieker live uit. De uitzending om de sportzender begint om 11.00 uur en is te zien op televisie Eurosport 1.

Sporza

De Vlaamse openbare omroep VRT zendt de klassieker uit via televisiezender Eén in het programma Sporza. De uitzending begint om 10.40 uur en het commentaar is in handen van Michel Wuyts en Karl Vannieuwkerke.

Sociale media: