BNR Nieuwsradio zet in op podcasts en on-demand nieuwsaanbod

De commerciële radiozender BNR Nieuwsradio zet met podcasts in op on demand nieuws- en kennisaanbod. Dit bericht de nieuwszender vandaag in een persbericht.

Personaliseren

De radiozender gaat zijn nieuwsaanbod verder personaliseren en digitaliseren. Hoofdredacteur Sjors Fröhlich licht toe: “Mensen zijn gewend media te consumeren waar, wanneer en hoe zij dat willen. BNR Nieuwsradio wil de luisteraar hierin volledig tegemoet komen.”

Spotify

De programmering is straks niet alleen te luisteren op de radiozender, op BNR.nl en in de BNR-app, maar wordt ook volledig geïntegreerd in digitale kanalen zoals Spotify, Apple Music, Stitcher en andere podcastplatformen.

‘Mijn BNR’

De website en de app worden begin 2017 uitgebreid met ‘Mijn BNR’. Luisteraars kunnen zich daar registreren voor programma’s, personen en fragmenten. Vervolgens ontvangen zij een nieuws- en kennisaanbod op basis van persoonlijke interesses.

Digitale programmering

De bestaande lineaire programmering wordt in 2017 uitgebreid met een digitale programmering bestaande uit podcasts over alle belangrijke BNR-domeinen, waaronder technologie, ondernemen en economie.

BNR Expert Podcast Netwerk

BNR Nieuwsradio ontwikkelt ook een BNR Expert Podcast Netwerk. Dit netwerk voor de beste Nederlandse business podcasts helpt luisteraars bij het vinden van nieuws en kennis waar zij professioneel en recreatief wijzer van worden. Het werven en selecteren van podcastmakers met een bepaalde expertise gaat binnenkort van start.

Met deze ontwikkelingen verwacht BNR Nieuwsradio te voldoen aan de on demand nieuws- en kennisbehoefte van zijn luisteraars, aldus de zender in het persbericht.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.