1Twente uitgeroepen tot Omroep van het Jaar 2019

1Twente is uitgeroepen tot Omroep van het Jaar 2019. De prijs is verbonden aan de Lokale Media Awards die vrijdag zijn uitgereikt op De Avond van de Streekomroep in het Hilversumse Beeld en Geluid. In totaal werden daar zes verschillende award winnaars bekend gemaakt. Naast 1Twente waren ook een aantal andere omroepen genomineerd voor de prijs.

“Beloning”

De winst van 1Twente is volgens de onafhankelijke vakjury een beloning voor de wijze waarop de omroep lokale journalistiek bedrijft. Daarbij wees de jury onder meer op het maatschappelijke profiel, de originele invalshoeken en het innovatieve karakter van het aanbod. Flip van Willigen, directeur 1Twente, zegt over de prijs: “Dit is een groot compliment voor alle medewerkers. Zij staan midden in de samenleving en zitten bovenop het nieuws. En daar vertellen ze elke dag hele mooie verhalen over.

Financiële problemen

Overigens heeft de lokale omroep 1Twente grote financiële problemen. Als de gemeente niet snel bijspringen kan het op korte termijn afgelopen zijn met de omroep. “Als er niets gebeurt dan houdt 1Twente Enschede op te bestaan.”, aldus van Willigen eerder tegenover RTV Oost.

Awards

Naast Omroep van het Jaar werden ook awards uitgereikt in de categorieën Nieuws, Innovatie, Video, Audio en Presentatietalent, aan de volgende winnaars:

  • Nieuws: ‘Dtv Nieuws’ van Dtv Nieuws
  • Innovatie: ‘Ik teken voor 80!’ van 1Twente Enschede
  • Video: ‘Helden van het Hoogwater’ van Omroep Venlo
  • Audio: ‘Gtimeradio’ van ZFM Zoetermeer
  • Presentatietalent: Mick Smits van RTV Purmerend

Vernieuwde prijzen

De Lokale Media Awards (voorheen Lokale Omroep Awards) zijn de vernieuwde prijzen van de lokale publieke omroepsector. De verkiezingen worden nadrukkelijk afgestemd op de overkoepelende doelstellingen van de branche, zoals samenwerking in de streek, lokale journalistiek, maatschappelijke impact en professionalisering. Die thema’s kwamen ook tot uitdrukking in het omlijstende programma van De Avond van de Streekomroep, met medewerking van onder meer Sofie van den Enk, Lex Uiting, Wildgroei en betrokkenen uit de sector.

Meer informatie op de website van de OLON.

Sociale media: