Lokale Omroep Awards gaan verder als Lokale Media Awards

Na een jaar afwezigheid worden er dit jaar weer de Lokale Omroep Awards uitgereikt maar dan onder een nieuwe naam: Lokale Media Awards. Dit heeft Stichting NLPO, de koepelorganisatie van lokale- en streekomroepen in Nederland bekend gemaakt. Inzendingen kunnen vanaf nu worden aangeleverd.

2017

De Lokale Omroep Awards werden in 2017 voor het laatst uitgereikt. Toen werden twee lokale omroepen uitgeroepen tot lokale omroep van het jaar: Regio 8 en OPEN Rotterdam. Vorig jaar werden er geen awards voor lokale omroepen uitgereikt. Dit jaar gaat de prijs verder onder de naam ‘Lokale Media Awards’.

Categorieën

De awards worden uitgereikt in de volgende categorieën: audio, video, nieuws, innovatie en presentatietalent (audio en video). De inzendingen worden beoordeeld op verbondenheid met het verzorgingsgebied, originaliteit/creativiteit, techniek, muziekgebruik, inhoud/kwaliteit/professionaliteit, vorm en vernieuwend/innovatief.

Streekomroep van het Jaar

De traditionele verkiezing van ‘Lokale Omroep van het Jaar’ wordt vanaf dit jaar voortgezet als ‘Streekomroep van het Jaar’. Binnenkort wordt deze verkiezing geïntroduceerd en nader toegelicht aldus de NLPO.

Uitreiking

De prijzen worden vrijdag 14 juni uitgereikt tijdens ‘De Avond van de Streekomroep’. Meer informatie via de website van de awards.