REGIO8 en OPEN Rotterdam zijn ‘lokale omroep van het jaar’

Dit jaar hebben twee lokale omroepen de prijs lokale omroep van het jaar gewonnen: Regio 8 en OPEN Rotterdam. Dit is vanavond bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Lokale Omroep Awards op het Media Park in Hilversum. Het is voor het eerst dat er twee omroepen zich lokale omroep van het jaar mogen nomen. REGIO8 is de streekomroep voor de Achterhoek en Open Rotterdam is de omroep van de gemeente Rotterdam.

REGIO8

De jury is erg gecharmeerd en onder de indruk van de bevlogenheid van deze groep jonge mensen die weten waar ze mee bezig zijn. “Ze hebben het afgelopen jaar enorme stappen gemaakt en dat is duidelijk merkbaar. De samenwerking met Omroep Gelderland is een uitstekend voorbeeld van goede regionale samenwerking op journalistiek gebied.“,aldus de jury.

OPEN Rotterdam

De jury stelt in haar juryrapport dat het nog steeds onder de indruk is van wat OPEN Rotterdam doet. “OPEN Rotterdam pakt het compleet anders aan dan de andere lokale omroepen in Nederland, dit heeft ook te maken met de media omgeving in Rotterdam.“, aldus de jury.

Geen eigen radiozender

OPEN Rotterdam is een omroep zonder eigen radioradiozender. De omroep werkt wel samen met de radiozender FunX Rotterdam dat officieel ook onderdeel is van de omroep in Rotterdam. De omroep is twee jaar geleden gestopt met de eigen radiozender OPEN Rotterdam.

Prijzen

Andere prijzen die zijn uitgereikt tijdens de lokale omroep awards:

  • Audio: TV Enschede FM: Wildgroei
  • Video: OOG TV (Groningen): Stand van Stad
  • Innovatie: WOS Media (Midden Delfland, Westland, Maassluis): Week van het Werk
  • Nieuws: OPEN Rotterdam: Stem uit de Wijk
  • Presentatietalent: TV Enschede FM: Niels Veurink

De Lokale Omroep Awards zijn de prijzen voor de beste publieke lokale omroepproducties. De Lokale Omroep Awards 2017 zijn onderdeel van de Week van de Lokale Omroep (van 6 tot en met 13 september).

Sociale media: