Vijf omroepen zetten deuren open tijdens Week van de Lokale Omroep

Diverse lokale omroepen zetten dit weekeinde deuren van hun studio open voor het publiek als onderdeel van de Week van de Lokale Omroep. De week van de lokale omroep duurt nog tot en met woensdag en bestaat uit diverse activiteiten. OLON is de overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland.

Lokale omroepen in de schijnwerpers

In de Week van de Lokale Omroep staat de lokale omroep in Nederland in de schijnwerpers. Er worden workshops georganiseerd en diverse omroepen stellen hun studio een aantal dagen open voor het publiek. Tijdens de week worden ook de zogenaamde OLON Awards uitgereikt. Hierbij worden de beste presentatoren, presentatrices, medewerkers, programma’s en omroep zelf bekend gemaakt.

September

Dit jaar is voor het eerst de Week van de Lokale Omroep verplaatst van de maand juni naar de maand september. De week sluit dan aan bij de zogenaamde ‘Dutch Media Week’ en duurt van 6 tot en met 13 september. In deze week worden er verschillende activiteiten, kennissessies, experimenten en innovaties georganiseerd over alle facetten van (lokale) media, aldus de OLON.

Vijf omroepen

Lokale omroepen zelf lijken niet meer warm te lopen voor de activiteiten tijdens de Week van de Lokale Omroep. Slechts vijf van de bijna 200 omroepen stellen hun studio deuren open dit weekeinde. Zo blijkt op de website van de Week van de Lokale Omroep. Het gaat om RTV Bodegraven, RTV Maas en Mergelland, SchagenFM, Lokale Omroep Venray en Lokale Omroep Venray.

Marathonuitzending door lokale omroepen

Vandaag, zaterdag 9 september, wordt er een live uitzending verzorgd vanaf de Open Studio Dagen door verschillende lokale omroepen. Dit is een marathonuitzending door en vanuit heel Nederland in samenwerking met het Rode Kruis in het kader van het 150-jarig bestaan van het Rode Kruis.

OLON Awards

Zaterdagmiddag worden De Lokale Omroep Awards uitgereikt en wordt de Lokale Omroep van het Jaar 2017 bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking op het Media Park in Hilversum.

Verder worden er komende week nog een Inspiratiesessie bij omroep OOG in Groningen en een seminar over het gebruik van digitale radio via de ether (DAB+) voor lokale omroepen.

Sociale media: