3FM bij live bij Bevrijdingsfestivals, Radio Freedom on air vanuit Rotterdam

Vandaag, Bevrijdingsdag, zijn 3FM-dj’s bij Bevrijdingsfestivals in het hele land. Vanuit Rotterdam is de online radiozender Radio Freedom te horen.

Frank van der Lende

NPO 3FM-dj Frank van der Lende is door het Nationaal Comité 4 en 5 mei gevraagd om op de Bevrijdingsfestivals het verhaal van zijn oma Jacqueline Turfkruyer te vertellen. In de oorlog werd Franks oma gedeporteerd naar Westerbork en Theresienstadt. Hij ging met haar terug naar Westerbork om met eigen ogen te zien hoe het daar was. Op zijn tour langs de Bevrijdingsfestivals in Zwolle, Amsterdam, Haarlem en Utrecht kondigt Frank ook 3FM Talents aan die optreden.

Herman Hofman

3FM-dj Herman Hofman vliegt met vrijheidsambassadeur De Staat mee naar de Bevrijdingsfestivals van Limburg en Brabant. Zowel Frank als Herman zullen op 5 mei verslag doen in de verschillende programma’s. ’s Avonds tussen 19.00 en 22.00 uur zendt Giel Beelen met zijn programma On Stage live uit vanaf Bevrijdingsfestival Haarlem, waar verschillende artiesten zoals Rilan & the Bombardiers, PYN en Rondé langskomen en een optreden geven.

Alles is vandaag ook online te volgen op 3fm.nl/vrijheid.

Radio Freedom in Rotterdam

In Rotterdam is vandaag de tijdelijke online radiozender Radio Freedom in de lucht. Vanaf 13:00 uur is de radiozender in nauwe samenwerking met RTV Rijnmond, live vanaf het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, Rotterdam in Het Park, onder de Euromast. Onder de naam Radio Freedom hoor je de vanaf 13:00 uur muziek, interviews en sfeerverslagen vanaf het festivalterrein. Meeluisteren en kijken kan via https://radiofreedom.nl/

Sociale media:

https://www.facebook.com/studiomaasstad/posts/1212477615527436:0