3FM Serious Request 2015: Domien, Giel en Paul in het Glazen Huis

3FM dj’s Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering verblijven vanaf 18 december in het Glazen Huis in Heerlen voor de actie 3FM Serious Request.Dit maakte Frank van der Lende bekend op NPO 3FM. Vanaf het Pancratiusplein in Heerlen gaan Domien, Giel en Paul zoveel mogelijk aandacht vragen en geld inzamelen voor een betere toekomst voor miljoenen jongeren in oorlogs- en conflictgebieden.

Visite

Domien, Giel en Paul krijgen dagelijks visite in het Glazen Huis: Roosmarijn Reijmer, Michiel Veenstra, Frank van der Lende, Eva Koreman en Wijnand Speelman zijn de 3FM jocks die ieder een 24-uurs challenge aangaan. Met enkel een desk in het Glazen Huis, een telefoon en toegang tot alle social media hebben ze 24 uur de tijd om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor 3FM Serious Request.

De 3FM dj’s maken de dagen voor Kerst non stop live radio en TV en eten daarbij niets. De dj’s in huis, op het plein en alle acties in het land zijn continu online te volgen via npo3fm.nl, alle social kanalen van NPO 3FM en kominactie.3fm.nl.

Stille Ramp

Met 3FM Serious Request 2015 zet de publieke popzender zich in voor de generatie van de toekomst: jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2015 biedt het Rode Kruis hen een kans op een betere toekomst, onder meer door middel van scholing, beroepstraining, psychische hulp en een basis waarmee in levensonderhoud kan worden voorzien. Jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en Democratische Republiek Congo zijn de stille slachtoffers van de oorlog. NPO 3FM geeft ze met Serious Request een stem. Keep them going.

3FM Serious Request

Met 3FM Serious Request zet NPO 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

Stille ramp

In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet NPO 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sloten internationale radiostations uit België, Zweden, Zwitserland, Kenia en Korea zich bij de actie aan. In 2014 stond het Glazen Huis in Haarlem en kwam 3FM in actie voor hulp aan vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. In 2015 staat het Glazen Huis op het Pancratuisplein in Heerlen, in 2016 in Breda. (via oa persbericht 3FM)

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.