3FM Serious Request 2017 brengt 5.026.144 euro op

3FM Serious Request 2017 heeft in totaal € 5.026.144 opgebracht om door crises verscheurde families weer te herenigen. Hiermee komt het totaalbedrag van 14 jaar actievoeren over de magische grens van €100 miljoen, aldus de NPO in een persbericht.

“Breng ze weer samen”

Onder de noemer ‘Breng ze weer samen’ voerde NPO 3FM de afgelopen zes dagen actie in het Glazen Huis in Apeldoorn. Met dit bedrag kan het Rode Kruis de komende drie jaar vele vermiste kinderen en ouders opsporen, het contact herstellen en hen weer samenbrengen. Afgelopen week bracht de goede doelenactie ruim 500.000 bezoekers samen in Apeldoorn. NPO 3FM kijkt terug op een hartverwarmende editie:

“Hartverwarmende editie”

We kijken terug op een hartverwarmende editie van 3FM Serious Request. Nederland kwam massaal in actie voor ouders, broertjes en zusjes die hun familieleden kwijt zijn. Vanuit een compleet vernieuwd Glazen Huis slaagden Domien, Angelique en Sander er in de harten van het publiek te raken en hen in beweging te brengen’’, aldus Edwin Valent, interim zendermanager 3FM.

Mijlpaal

3FM Serious Request heeft in 14 jaar tijd €101.287.241 euro opgehaald, bestemd voor 14 verschillende stille rampen: rampen die wereldwijd miljoenen mensen treffen, maar waar geen enkele eurocent voor binnenkwam. Van het opruimen van landmijnen tot het terugdringen van kindersterfte door longontstekingen: de afgelopen jaren zijn miljoenen mensen geholpen dankzij de vele acties van het Nederlandse publiek.

Vorig jaar

Vorig jaar was de slotstand na een week 3FM Serious Request 8.744.131 euro. Ruim 2,5 miljoen euro daarvan kwam toen binnen door de “nagellakactie” van Tijn, die toen veel media-aandacht kreeg.

Volgend jaar

Het is nog niet duidelijk op welke locatie 3FM Serious Request volgend jaar gaat plaatsvinden. Daarover moet de radiozender nog een beslissing nemen.

Sociale media: