3FM Serious Request en Tijn halen €8.744.131,- op voor Rode Kruis

De actie 3FM Serious Request heeft een bedrag van € 8.744.131,- euro ingezameld voor kinderen die sterven aan de gevolgen van longontsteking in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië.

Rode Kruis

Met dit bedrag kan het Rode Kruis longontsteking voorkomen en genezen door bijvoorbeeld voorlichting te geven en antibiotica te distribueren.

Breda

3FM dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende onthulden zaterdagavond het eindbedrag op het podium op het Chasséveld. Kort daarvoor verlieten zij na zes dagen het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda, waar zij non-stop live radio en tv maakten op een lege maag.

Eindshow

Tijdens de eindshow op het Chasséveld traden onder andere Lucas Hamming, Jett Rebel en Douwe Bob op. Ook werden de Nederlanders die door heel het land in actie kwamen in het zonnetje gezet.

Tijn

De 6-jarige Tijn die met zijn actie #lakaan de bekendste actievoerder van 3FM Serious Request werd, klom het podium op en kreeg een hartverwarmend applaus van het publiek. Tijn haalde alleen al met zijn actie 2,5 miljoen euro op.

De zesjarige Tijn klopte woensdag aan bij het Glazen Huis in Breda om zijn verhaal te doen. Dat ontroerde zo veel mensen dat er spontaan een giftenstroom op gang kwam en mensen hun nagels gingen lakken. Tijn heeft hersenstamkanker een zeldzame ziekte die jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen in Nederland wordt vastgesteld.

Apeldoorn

Volgend jaar zal het Glazen Huis van 3FM te zien zijn in Apeldoorn.

Tweets:

https://twitter.com/sander3fm/status/812748269721972736

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.