3FM Serious Request: The Lifeline in actie voor slachtoffers mensenhandel

Dit jaar zetten NPO 3FM en het Rode Kruis zich met 3FM Serious Request: The Lifeline in om aandacht te vragen voor mensenhandel, een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft, waarvan het merendeel jongeren. Dit heeft de radiozender bekend gemaakt. De actie wordt van 18 tot en met 24 december gehouden.

Mensenhandel

Mensenhandel komt in meerdere vormen voor. De meest bekende vorm is gedwongen uitbuiting in de seksindustrie, maar ook gedwongen arbeid en gedwongen criminaliteit zijn vormen van mensenhandel. In de week voor kerst zetten 3FM-dj’s mensenhandel letterlijk op de kaart door te voet van Goes naar Groningen te trekken. Ze maken 24 uur per dag live radio en bezoeken de acties die luisteraars organiseren. Dit alles met één doel: het inzamelen van geld voor het Rode Kruis.

Kerstavond

Op Kerstavond hopen de lopende dj’s aan te komen op de Ossenmarkt in Groningen, waar een eindshow plaatsvindt en waar de opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline bekend wordt gemaakt. Welke dj’s zich dit jaar voor 3FM Serious Request inzetten en hoe de te lopen route er precies uit gaan zien, wordt later bekend gemaakt.

2018

Vorig jaar haalde de actie 3FM Serious Request: The Lifeline 1,3 miljoen euro op. Er werd toen geld ingezameld voor drie goede doelen: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgweld en noodhulp bij oorlog & conflicten.

Sociale media: