3FM Serious Request gestart

3fmsrVanavond om iets voor 21.00 uur zijn de 3FM-DJ’s Giel, Gerard en Michiel opgesloten in het Glazen Huis op de Oude Markt in Enschede door Carice van Houten. Serious Request is nu echt van start gegaan. Het evenement is uitgebreid te volgen op radio, televisie en Internet. 

3FM
Natuurlijk zendt 3FM het evenement Serious Request van 18 december tot en met 24 december live uit. 3FM is te ontvangen via FM, de (digitale) kabel en satelliet. En natuurlijk live via Internet. 3FM is ook te beluisteren via de 3FM App voor Iphone/Ipad en Android  Een overzicht wanneer welke DJ te horen is vanuit Enschede vind je hier

Serious Request live op 101TV
3FM Serious Request is tussen 18 december en 24 december 24 uur per dag live te zien op 101TV. Dit kanaal wordt voor de gelegenheid bij vrijwel alle digitale aanbieders gratis doorgegeven via de diverse digitale televisiepakketten. Een overzicht van de kanalen waarop Serious Request is te zien vind je hier. Natuurlijk is het evenement ook via internet te volgen: 101.tv

NOS op 3
NOS op 3 verruilt tijdens 3FM Serious Request standplaats Hilversum voor Enschede. Van 18 tot en met 24 december zendt de NOS live uit vanaf de Oude Markt in de Twentse stad. Voor bezoekers is er bovendien de mogelijkheid om een eigen journaal te presenteren in de speciale NOS op 3-studio.Elke avond komt de televisie-uitzending van NOS op 3 rechtstreeks vanuit een eigen NOS-Glazen Huis. Mustafa Marghadi brengt dan het laatste wereldnieuws en neemt met Winfried Baijens de laatste wederwaardigheden rond Serious Request door. Het lezen van het nieuws op 3FM komt voor rekening van Fleur Wallenburg en Bart Jan Cune, die ook in Enschede zijn. De actie krijgt natuurlijk ook uitgebreid aandacht op www.nos.nl/op3/.

Geen verdubbeling opbrengst door overheid
De regering zal ook dit jaar de opbrengst van de benefietactie Serious Request van 3 FM niet verdubbelen. Dit bericht RTL Nieuws op haar website. Minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking zei dat maandag. En ze houdt daarmee vast aan het beleid dat is ingezet door het vorige kabinet.De minister noemde Serious Request wel een “fantastische actie” en gaat er naar eigen zeggen ook zeker voor collecteren, maar zei namens het kabinet dat men de actie ziet als “een initiatief van de dj’s met steun van het Nederlandse publiek”. Met andere woorden: de regering houdt de hand op de knip. 

Doneren via UPC
Kabelaar UPC steunt dit jaar voor de zesde maal 3FM Serious Request. Digitale televisieabonnees van UPC kunnen via de UPC-afstandsbediening doneren aan 3FM Serious Request. UPC is in Enschede op de Oude Markt aanwezig met een ‘chequebox’. Daar kunnen bezoekers van het Glazen Huis van 3FM geld doneren en in een speciale 3FM / UPC studio hun donatie toelichten in een videoboodschap. De video’s worden op 3fm.nl en de facebookpagina van UPC geplaatst. Ook UPC-abonnees met een Horizon Mediabox kunnen via de afstandsbediening doneren. Daarvoor is een speciale app te downloaden via de app store van Horizon.