3FM week lang in het teken van 90s Request

3fm3FM draait vanaf vanavond 18.00 uur een week lang de favoriete 90s muziek van de luisteraars en dj’s tijdens 3FM 90s Request. Je hoort de bands en artiesten die op dit decennium muzikaal een stempel drukten , zoals Jamiroquai, U2, Nirvana, The Prodigy, Pearl Jam, Oasis, Spice Girls en Anouk. Hoogtepunt van de week is de 90s Request Top 100 op vrijdag 28 september, volledig samengesteld door 3FM luisteraars. Om alvast in de stemming te komen, kropen de 3FM dj’s in de huid van idolen voor de 90s Request Videoclip.

Vrijdagavond 21 september om 18.00 uur begint 90s Request. Alle programma’s op de publieke popzender besteden een week lang op eigen wijze aandacht aan het decennium. Artiesten komen langs en vertellen over hun favoriete 90s tracks. Dj’s besteden aandacht aan bijzondere momenten uit de 90s. Martijn Krabbé keert op zaterdag 22 september voor één keer terug achter de 3FM microfoon. Samen met dj Bart Arens presenteert hij een speciale aflevering van de Mega Top 50 (TROS) met de meest populaire tracks uit de 90s. Je hoort de hele week veel hits en live muziek uit de jaren negentig. Hoogtepunt is de 90s Request Top 100 op vrijdag 28 september, van 9.00 tot 18.00 uur op 3FM.

3FM luisteraars en dj’s stellen op 3fm.nl hun favoriete 90s Request playlists samen. Op donderdag 27 september maakt 3FM naar aanleiding van alle gemaakte playlists de stand op en dat is de leidraad voor de 90s Request Top 100. Op 3fm.nl/90 worden de playlists gepubliceerd. Was in de jaren negentig een cassettebandje de manier om muziek met vrienden te delen, nu deelt de luisteraar zijn favoriete 90s tracks met anderen via Spotify, Facebook, Hyves en Twitter.

In de 90s Request Videoclip transformeren 3FM dj’s tot gezichtsbepalende artiesten uit de jaren 90. Deze keer zie je ze schitteren in soundtracks van films. Coen Swijnenberg is Will Smith uit ‘Men in Black’. Domien Verschuuren zingt als Celine Dion de titelsong ‘My heart will go on’ uit de film Titanic. Giel Beelen treedt op als Aerosmith met ‘Dont want to miss a thing’ uit Armageddon. Annemieke Schollaardt en Wijnand Speelman doen de Cardigans met ‘Lovefool’ uit de film Romeo and Julliet. Timur Perlin kruipt in de huid van Whitney Houston en zingt ‘I will always love you’ uit The Bodyguard. Gerard Ekdom en Michiel Veenstra komen in actie als Underworld’s ‘Born Slippy’ uit Trainspotting. De 90s Request Videoclip, maar ook foto’s en backstage filmpjes zie je op 3fm.nl.

Van maandag 24 september t/m vrijdag 28 september duikt het publieke culturele themakanaal Cultura, iedere avond vanaf 20.00 uur in de 90s. Kijkers zien veel optredens uit de nineties, waaronder Alanis Morissette op Pinkpop 1996.

Voor meer informatie: www.3fm.nl