Aanbieders laten abonnees kennismaken met tv-zenders

Ook in de maand juli laten diverse aanbieders hun abonnees weer kennismaken met een televisiezender die normaal alleen te zien is in een aanvullend pakket. Zo zijn onder andere Nick Music, Pebble TV, NPO Zappelin Extra en RTL Telekids zender van de maand.

Zender van de maand

Aanbieders van digitale televisie bieden met de zender van de maand de mogelijkheid om kijkers kennis te laten maken met een zender die normaal alleen in een aanvullende pakket is te zien. Dit wordt de zogenaamde zender van de maand genoemd. Bij Ziggo is de televisiezender NPO 2 Extra de zender van de maand en bij KPN de kinderzender Nick Jr. Ook andere aanbieders hebben een zender van de maand.

SKV

Zo is bij aanbieder SKV uit Veendam de zender RTL Telekids de zender van de maand tijdens de vakantiemaand juli. De zender is voor alle abonnees te zien via kanaal 999. RTL Telekids zit normaal bij SKV in het Extra pakket en het Kids pakket op kanaal 33. Het Extra pakket kost bij SKV € 9,50 per maand, het Kids pakket kost bij SKV € 3,50 per maand.

Kinderzenders in vakantiemaand

Bij aanbieder Kabelnoord is NPO Zappelin Extra de zender van de maand in juli en voor alle abonnees te zien op kanaal 13. Bij aanbieder Delta is Nick Music de gehele maand juli de zender van de maand. De muziekzender is te vinden op kanaal 12. Bij aanbieder CaiWay is ook een kinderzender te zien voor alle abonnees: Pebble TV is in de maand juli voor iedereen te zien via kanaal 21.

E! Entertainment

Bij aanbieders Online en Canal Digitaal is E! Entertainment te zien voor alle abonnees in de maand juli op kanaal 20 en 58. De zender is normaal onderdeel van het aanvullende Entertainment HD-pakket. Bij aanbieder SKP uit Pijnacker is Fashion TV de zender van de maand en te zien op kanaal 13. De zender is normaal onderdeel van het Premiumpakket.