Aandacht voor 100e Nijmeegse Vierdaagse op landelijke media

Vandaag is de 100e editie van de Nijmeegse Vierdaagse begonnen. Diverse landelijke radio- en televisiezenders besteden aandacht aan dit evenement.

SBS6

Deze zomer trekt Evelien de Bruijn de wandelschoenen aan en presenteert De Vierdaagse 2016 bij SBS6. De sportieve Hart van Nederland-presentatrice brengt op locatie verslag uit van de 100ste editie van het grootste wandelevenement ter wereld en spreekt deelnemers met de meest bijzondere en uiteenlopende verhalen. De Vierdaagse 2016 is van 18 tot en met 22 juli rond 23.30 uur te zien bij SBS6, na de late editie van Shownieuws.

RTL Nieuws

Ook RTL besteedt aandacht aan de Vierdaagse. Floor Bremer en Peper Hofstede, parlementair verslaggever en buitenlandredacteur bij RTL Nieuws lopen dit jaar mee met de Vierdaagse. Zij ruilen het Binnenhof en de redactievloer vier dagen lang in om vijftig kilometer per dag te lopen, voorzien van een GoPro-camera en zendapparatuur. De hele wandeling van 200 kilometer is live te volgen op rtlnieuws.nl, delen ervan ook in RTL Nieuws en op RTL Z. Iedere dag wandelt een mystery guest een deel van de
tocht met de verslaggevers mee.

KRO: Het gevoel van de 4-daagse

Tot en met vrijdag 22 juli doet de KRO-NCRV weer verslag van het grootste wandelevenement van de wereld in Het Gevoel van de Vierdaagse op om 19:00u op NPO 1. Fons de Poel presenteert samen met Linda Geerdink het laatste nieuws, reportages, portretten en sfeerverslagen uit de stoet van 46.000 wandelaars. Ook dit jaar werkt de KRO-NCRV weer samen met de collega’s van Omroep Gelderland.

NPO Radio 2

De publieke radiozender NPO Radio 2 pakt het groots aan tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. Vier dagen lang, van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 juli, zendt Radio 2 live uit vanaf de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. Er komt ook een ‘Radio 2-plein’ langs de Waal, op het Labyrinth naast de SMKMRKT. Onder andere Gijs Staverman, Rob Stenders & Wouter van der Goes zullen vanuit een mobiele studio achter de microfoon plaats nemen. Elke dag is er een live-uitzending van 12.00 uur ’s middags tot middernacht. NPO Radio 2 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NPO 2

Televisiezender NPO 2 staat vrijdag (22 juli) voor een groot deel van de dag in het teken van de Nijmeegse wandelvierdaagse. De NOS, KRO-NCRV en de regionale zender Omroep Gelderland de handen ineen geslagen voor een live-uitzending op de dag van de intocht. Het trio Dionne Stax, Fons de Poel en Harm Edens neemt de presentatie voor z’n rekening. Fons de Poel ontvangt gasten en er wordt geschakeld met Dionne Stax en met Omroep Gelderland presentator Harm Edens die ’s morgens bij de start staat en ’s middags de wandelaars onthaalt op de ‘Via Gladiola’. De uitzending begint vrijdag al om 7.00 uur en duurt tot 18.15 uur. De uitzending is te zien via NPO 2 (ook te bekijken via Internet) en vrijwel alle regionale omroepen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.