Tennis: Amazon Prime Video gaat ‘Next Gen Finals’ uitzenden

De streamingdienst Amazon Prime Video gaat vanaf vandaag ook live tenniswedstrijden uitzenden. De streamingdienst zendt deze week de ATP ‘Next Gen Finals’ uit. De tenniswedstrijden worden uitgezonden in 200 landen waaronder Nederland. Een woordvoerder van Amazon heeft bevestigd tegenover deze website dat de tenniswedstrijden ook in Nederland te zien zijn via de streaming videodienst. Aan het toernooi doen de beste 8 tennisspelers onder de 21 jaar mee.

Nieuw toernooi

De Next Generation ATP Finals 2017 is de eerste editie van het toernooi en vindt plaats van tot en met 11 november in Milaan. Bij dit toernooi zullen een aantal nieuwe regels worden toegepast. Zo zal er gespeeld worden naar drie in plaats van twee gewonnen sets, naar vier in plaats van zes games per set en een tiebreak bij een 3-3-stand in de set. Bij dit toernooi valt een prijzengeld van $ 1.275.000 te winnen. Het toernooi wordt live uitgezonden via de streaming dienst Amazon Prime Video.

Acht spelers

Aan de nieuwe NextGen ATP Finals in Milaan doen deze week de acht beste spelers onder de 21 jaar mee: Andrei Roeblev, Borna Coric, Denis Shapovalov, Jared Donaldson, Karen Khachanov, Hyeon Chung, Gianluigi Quinzi en Daniil Medvedev.

Opspraak

Het tennistoernooi in Milaan is al voor dat er een bal geslagen is, in het nieuws gekomen. Volgens veel critici was de loting voor het toernooi een seksistische ceremonie, omdat er gebruik werd gemaakt van vrouwelijke modellen die de letters van de groepen waarin de spelers uitkomen onder hun kleding hadden verstopt. De tennisbond ATP heeft inmiddels excuses aangeboden.

NFL

Amazon Prime Video gaat het toernooi uitzenden in 200 landen waaronder Nederland. Het is niet het eerste sportevenement dat de streamingdienst gaat uitzenden. Zo is er sinds oktober elke donderdag- op vrijdagnacht een wedstrijd te zien van de American Football League. Zo staat komende donderdagnacht de wedstrijd Seattle Seahawks – Arizona Cardinals op het programma.

Meer informatie over de uitzending van de ATP Next Gen Finals via Amazon Prime Video vind je hier.

Video: