Amazon Prime Video sluit deal met 20th Century Fox

Amazon en 20th Century Fox Television Distribution hebben vandaag bekend gemaakt dat zij een internationale licentieovereenkomst hebben gesloten waarmee de dit weekend met Emmy’s bekroonde serie This is Us en de televisiebewerking van The Exorcist exclusief beschikbaar zijn voor Amazon Prime Video leden in meer dan 200 landen wereldwijd. Later deze maand zal Amazon de eerste seizoenen van This is Us en The Exorcist introduceren.

“Beste nieuwe serie”

This is Us is een van de beste nieuwe TV series, die zowel door kijkers als recensenten wordt bejubeld”, aldus Brad Beale, Amazon’s Vice President Worldwide Television Acquisition. “Wij verheugen ons erop om onze Prime Video members exclusief kennis te laten maken met deze Emmy-winnaar en met de spectaculaire horrorserie The Exorcist.”, aldus de streamingdienst in een persbericht.

FOX

Het eerste seizoen van de populaire serie is afgelopen maanden te zien geweest bij televisiezender FOX. FOX heeft aangekondigd ook het tweede seizoen vanaf oktober wekelijks te gaan uitzenden.

Lancering

In december is Amazon Prime Video gelanceerd voor klanten in meer dan 200 landen wereldwijd. Prime Video leden in Nederland hebben onder andere exclusief toegang tot nieuwe Original series zoals The Tick,The Grand Tour, The Man in the High Castle, Transparent, Mozart in the Jungle, American Gods en Goliath, naast een breed aanbod aan bekende Hollywood series en films.

Voor klanten in de nieuwe Prime Video regio’s – waaronder Nederland – is Prime Video automatisch beschikbaar voor een introductieprijs van €2,99 per maand voor de rest van 2017 en daarna voor €5,99 per maand.