Arrow Classic Rock Radio 20 jaar in de lucht

De commerciële radiozender Arrow Classic Rock Radio bestaat in september 20 jaar. De radiozender begon haar uitzendingen in september 1996 via de kabel. De radiozender is opgericht door het duo Willem van Kooten en Ad Ossendrijver. De zender die zich van het begin af aan richtte op classic rock-muziek begon haar uitzendingen vanuit een studio aan het Buitenhof in Den Haag.

“Ik geloof dat er een markt is voor classic rock”

De komst van Arrow Classic Rock Radio was verrassend aangezien daarvoor RTL Rock Radio geen lang leven beschoren was. Deze radiozender van de RTL-groep stopte haar uitzendingen in 1995 en werd overgedaan de Vereniging Veronica en omgedoopt tot Kink FM. Kink FM kreeg een format met alternatieve popmuziek. “RTL Rock Radio is mislukt omdat van de oorspronkelijke formule is afgeweken. Ik geloof dat classic rock op de kabel een markt is. Ik voel dat er behoefte is aan deze zender.”, aldus Ossendrijver destijds bij de start van de zender.

Middengolf en FM

Inmiddels zendt Arrow Classic Rock ook uit via de digitale ether. In haar bestaat heeft de
radiozender ook nog enige tijd uitgezonden via de middengolf en FM. Naast Arrow Classic Rock zond de “Arrow groep” ook het programma Arrow Jazz FM uit op FM. De radiozenders kwamen echter in de financiële problemen waarna de uitzendingen via de FM gestaakt moesten worden. De uitzendingen van Arrow Classic Rock gingen wel door via de kabel en de middengolffrequentie 828 kHz na een doorstart onder de Flux Media groep. Arrow Jazz FM zendt inmiddels sinds een aantal jaar weer uit in de ether (via FM en DAB+) met een andere eigenaar en inmiddels ook een onder een andere naam Sublime FM.

Regionale variant

De radiozender heeft ook nog enige tijd een regionale variant gehad in Noord-Nederland onder de naam Arrow Classic Rock Noord. De Flux Media Groep exploiteerde deze radiozender in opdracht van de NDC Media Groep. Later werd deze radiozender weer vervangen door Freez FM.

Digitale radio

Arrow Classic Rock is sinds september 2013 weer in de ether te horen. Het gaat om uitzendingen via DAB+ waarbij digitale ethercapaciteit wordt gehuurd van BNR Nieuwsradio. De radiozender is daarnaast ook nog steeds te beluisteren via de kabel en Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.