AT: SAIL Amsterdam 2015 zonder grote incidenten verlopen

Het Agentschap Telecom (AT) is tevreden over de gang van zaken tijdens SAIL Amsterdam 2015. Op wat storingen na op een aantal marifoonkanalen zijn er geen grote incidenten geweest.

Het AT controleerde en coördineerde tijdens SAIL Amsterdam 2015 onder andere marifoongebruik, veiligheidsverbindingen en vergunningen voor frequentiegebruik door media.

Marifoons

De toezichthouders van het agentschap hebben op alle SAIL-dagen de scheepvaart naar en van Amsterdam gecontroleerd. Zo keken zij of de marifoonkanalen goed gebruikt werden, of er storingen waren en of iedereen de marifoon gebruikte waarvoor deze dient. Buiten twee serieuze storingen verliep alles rustig. De eerste storing vond woensdag 19 augustus op marifoonkanaal 16, het nood-, spoed en veiligheidskanaal, plaats. Het betrof een permanente draaggolf vanaf een varend recreatievaartuig. Nog voordat de toezichthouders de veroorzaker konden traceren, werd deze marifoon uitgeschakeld.

De tweede storing was op zaterdag 22 augustus te horen op kanaal 10 voor veiligheidsverkeer. Ook deze storing was snel weer weg. Op zondag 23 augustus bleek dit marifoonkanaal weer te storen. De toezichthouders van Agentschap Telecom vonden het betreffende schip (beroepsvaart). De schipper heeft zijn marifoon, die waarschijnlijk een technisch mankement had, uitgezet. Hierover wordt door Agentschap Telecom een rapport opgemaakt.

ATIS en AIS

Agentschap Telecom houdt ook maritiem toezicht op onder andere Automatic Transmitted Identification Signal (ATIS) en Automatic Identification System (AIS). Tientallen schippers die zich niet aan de regels hiervoor hielden, zijn aangesproken en/of kregen een boete aangezegd.

Media

Naast maritieme verkeer controleerde Agentschap Telecom ook media die bij SAIL onder andere live-uitzendingen verzorgden. Frequentievergunningen waren in orde en alle verbindingen hebben naar tevredenheid gewerkt.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.