AVROTROS en NPO Radio 4 komen met podcast ‘Klassieke Mysteries’

Omroep AVROTROS heeft een podcast-serie gelanceerd onder de naam ‘Klassieke Mysteries’. De serie is sinds vrijdag te beluisteren.

Klassieke componisten

In de AVROTROS en NPO Radio 4-podcastserie ‘Klassieke Mysteries’ gaan Rebecca van der Weijde en Ab Nieuwdorp op zoek naar de intrigerende en spannende verhalen rondom het leven en vooral de dood van klassieke componisten. De podcastserie is te beluisteren via avrotros.nl/klassiekemysteries en op alle podcastplatforms.

Mysteries

Mozart lijkt in zijn laatste compositie (het ‘Requiem’) zijn eigen dood aan te kondigen, Haydns hoofd werd uit zijn graf geroofd en Beethoven overleed onder zeer verdachte omstandigheden. True-crime liefhebber Rebecca van der Weijde (28) komt er na het zien van de film Amadeus achter dat de dood van Mozart en andere grote componisten door mysteries zijn omgeven en gaat op onderzoek uit.

Samen met AVROTROS en NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp reist ze af naar Wenen, de plek waar de componisten Haydn, Beethoven en Mozart allemaal aan hun einde kwamen, om antwoord te krijgen op haar vragen.

Drie afleveringen

Drie afleveringen, drie componisten en drie mysteries: aan het eind van iedere podcast worden de belangrijkste vragen van Rebecca beantwoord. De muziek van de componisten dient als sfeermaker, soundtrack en rustpunt bij de bloedstollende avonturen. Op avrotros.nl/klassiekemysteries zijn naast de podcasts ook de playlists met alle muziek uit de afleveringen en foto’s van de bezochte locaties in Nederland en Oostenrijk te vinden.

Sociale media: