Basyl de Groot definitief benoemd tot nieuwe zendermanager NPO 3FM

Basyl de Groot (45) is per 1 juni 2016 benoemd tot zendermanager van NPO 3FM. Hij neemt deze functie sinds 1 januari 2016 waar. De Groot volgt Wilbert Mutsaers op bij de publieke radiozender en gaat zich richten op het verder vernieuwen van de publieke jongerenzender, aldus de NPO in een persbericht.

‘Nieuw, scherp en eigenzinnig profiel”

Basyl de Groot: “NPO 3FM staat voor nieuwe muziek en voor nieuw talent. Ik vind het geweldig om aan de slag te kunnen als zendermanager van NPO 3FM. Ik zie er naar uit om NPO 3FM een nieuw scherp, eigenzinnig profiel te geven waar jonge makers en luisteraars zich in herkennen. Dat ga ik samen met alle 3FM’ers en de luisteraars doen!”

“Opnieuw te positioneren”

Volgens NPO-bestuurder Shula Rijxman krijgt Basyl in zijn nieuwe functie als eindverantwoordelijke van de jongerenzender voor het eerst de kans om de zender opnieuw te positioneren: “NPO 3FM moet de publieke radiozender blijven die nieuwe muziek en talent als eerste signaleert en onder de aandacht van een groot publiek brengt. Met zijn jarenlange ervaring als music director bij 3FM en oog voor jong talent, weet Basyl als geen ander wat nodig is om NPO 3FM klaar te stomen voor de toekomst, zowel lineair als online.”

De Groot is sinds 1997 werkzaam bij 3FM. Daarvoor werkte hij als dj en muzieksamensteller bij Kink FM en bij platenmaatschappijen BMG en Warner Music. Hij was sinds januari 2016 waarnemend zendermanager van NPO 3FM.

Via de website van de NPO is een interview te lezen met De Groot.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.