BBC Three nog niet helemaal van televisie verdwenen

BBC Three, de jongerenzender van de BBC, is nog niet helemaal met haar uitzendingen gestopt.

Online verder

Officieel nam de zender 16 februari afscheid van haar kijkers maar in de nachtelijke uren zijn er nog wel uitzendingen van de televisiezender. De jongerenzender van de BBC heeft besloten verder te gaan als online kanaal. Toch zijn de uitzendingen via het lineaire televisiekanaal nog niet helemaal gestopt.

Uitzendingen in de nacht

Om de plek in de EPG (elektronische programmagids) bij een aantal Britse operatoren als Freeview, Sky en Virgin Media te behouden, zijn de programma’s van BBC Three nog steeds te zien in de nacht van 2 tot 5 uur Nederlandse tijd. Het gaat om twaalf uur aan nieuwe programma’s per week die in de vroege uurtjes worden uitgezonden. Deze uitzendingen zullen doorgaan tot eind maart. Vanaf 1 april zullen de uitzendingen van de jongerenzender van de BBC geheel stoppen. Vanaf 11 april zullen de uitzenduren van de jeugdzender CBBC, dat het kanaal deelt met BBC Three worden uitgebreid van 06.00 uur tot 22.00 uur (ipv 20.00 uur).

Ziggo blijft CBBC toch doorgeven

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal kabelaar Ziggo de jeugdzender CBBC blijven doorgeven. Eerder had woordvoerder Erik van Doeselaar aangegeven dat bij het stoppen van de uitzendingen van BBC Three ook de uitzendingen van CBBC gestopt zullen worden bij de kabelaar. Inmiddels is Ziggo teruggekomen om deze beslissing omdat de “BBC veranderingen zou hebben doorgevoerd” aldus Van Doeselaar tegenover deze website. De jeugdzender van de BBC zal dus te zien blijven bij de kabelaar en vanaf 11 april zelfs tot 22.00 uur uitzenden in plaats van 20.00 uur.

Proximus haalt CBBC uit aanbod

De Belgische televisieaanbieder Proximus heeft bekend gemaakt de doorgifte van CBBC/BBC Three vanaf 1 maart te staken. In de plaats van CBBC lanceert de aanbieder dezelfde dag het kinderplatform Wanagogo van Studio 100.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.