“BBC wil in 2017 starten met Ultra HD-kanaal”

De Britse publieke omroepen heeft plannen om volgend jaar te starten met een UltraHD-zender. Dit wordt gemeld door diverse Britse mediawebsites.

Wimbledon

Zo moeten volgend jaar de uitzendingen van het tennistoernooi in Wimbledon te zien zijn in 4K/UHD. De BBC heeft in 2014 al proefuitzendingen gedaan in de nieuwe norm. Destijds werden via digitale televisie via de ether in een aantal regio’s UltraHD-programma’s uitgezonden.

De BBC zelf heeft de komst van een kanaal in de nieuwe norm nog niet bevestigd. Wel worden er voorbereidingen getroffen in de infrastructuur van de Britse publieke omroep voor uitzendingen in Ultra HD. De verwachting is dat er volgend jaar zo’n 5 miljoen Ultra HD-televisies in de Britse huiskamers staan.

Nederland

In Nederland worden er Ultra HD-uitzendingen verspreid via het kabelnetwerk van SKV in Veendam. Deze kabelaar geeft het signaal van de zender Festival 4K door. KPN is gestart met een proef onder ongeveer 1000 abonnees met Ultra HD-decoders. Via deze decoders zijn onder andere voetbalwedstrijden van het Europees Kampioenschap in Frankrijk te zien.

Daarnaast zal clipzender Xite binnenkort starten met uitzendingen via 4K via KPN Interactieve televisie. KPN heeft een speciale website in het leven geroepen met daarop informatie over de pilot die het bedrijf momenteel houdt.

Italië

Ook de Italiaanse publieke omroep Rai is bezig met een 4K/Ultra HD kanaal. Vanaf komende vrijdag zal Rai 4K de EK-voetbalwedstrijden in 4K-kwaliteit vertonen via de in Italië populaire Hotbird-satelliet (voor houders van een zogeheten Tivusat smartcard); en voor het einde van dit jaar is het de bedoeling dat dit kanaal een regulier kanaal wordt met 4K/Ultra HD uitzendingen. Er zijn meer dan 2,6 miljoen Tivusat-huishoudens.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.