Bekroonde televisieserie ‘Schuldig’ krijgt vervolg als podcast

De televisieserie Schuldig krijgt een vervolg in de vorm van een podcast. De zesdelige serie is vanaf vandaag wekelijks te beluisteren via de website van HUMAN.

Journalist van het Jaar

De documentaireserie Schuldig was eind 2016 te zien bij Human op NPO 1 en heeft veel losgemaakt: een miljoen kijkers leefden wekelijks mee met de bewoners uit de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord; de pers was lovend en regisseurs Sarah Sylbing en Ester Gould werden verkozen tot Journalist van het Jaar.

De jury prees hen voor het aanwakkeren van een brede maatschappelijke en politieke discussie over ‘de perverse manier waarop Nederland omgaat met mensen in de schulden’. De serie leidde dan ook tot Kamervragen aan staatssecretaris Klijnsma.

Zilveren Nipkowschijf

Daarnaast won Schuldig dit jaar de prestigieuze Zilveren Nipkowschijf, uitgereikt door een vakjury van televisiecritici. In het juryrapport is de jury vol lof over de serie. “Als we ambachtelijkheid, authenticiteit en maatschappelijk belang als criterium kiezen voor de toekenning van de Nipkowschijf, dan is het duidelijk dat ‘Schuldig’ op al die punten hoog zou scoren (…) Zeker is wel dat ‘Schuldig’ nu al lijkt af te stevenen op de status van een televisieklassieker.

Podcast

Een jaar na de bekroonde Human-televisieserie Schuldig, die het nodige stof deed opwaaien, maken regisseurs Sarah Sylbing en Ester Gould de balans op in een podcast van zes afleveringen.

Sylbing en Gould gaan in zes afleveringen van 30 minuten met een microfoon op onderzoek uit en bespreken hun bevindingen met deskundigen en met elkaar. Schuldig: de podcast is vanaf vandaag, zaterdag 25 november wekelijks online te beluisteren. Samenvattingen van iedere aflevering worden uitgezonden op Radio 1.