Bert Habets weg bij RTL Group en vervangen door CEO Bertelsmann

Bert Habets is per direct weg bij RTL Group en vervangen door Thomas Rabe, de CEO van Bertelsmann. Het vertrek is aangekondigd middels een officieel bericht voor beurs.

CEO

Bert Habets werd op 17 april 2017 benoemd als zogeheten co-CEO en werd op 13 december 2017 CEO. Bert Habets werkt sinds 1999 voor RTL Group, en was van januari 2008 tot april 2017 de CEO van RTL Nederland.

Thomas Rabe

De Duitser Thomas Rabe is sinds 2000 betrokken bij RTL Group en sinds 2006 CFO en sinds 2012 CEO van Bertelsmann. Bertelsmann bezit 75,1 % van RTL Group. Onder RTL Group vallen radio- en tv-zenders alsmede nieuwe media en productie-activiteiten waaronder RTL Nederland, het Franse M6 Group, Mediengruppe RTL Deutschland, de Franstalig Belgische RTL-activiteiten, de Hongaarse RTL-activiteiten, de Kroatische RTL zenders, productiemaatschappij Fremantle en deelnemingen in onder andere het Spaanse Atresmedia.

Bert Habets presenteerde onlangs de jaarresultaten over het eerste volledige jaar waar deze CEO was. 26 april staat een algemene aandeelhoudersvergadering van RTL Group op de agenda. Bert Habets kondigde bij de jaarresultaten aan dat RTL Group 350 miljoen euro extra gaat investeren in de komende drie jaar voor streamingdiensten.

Bertelsmann

Met het vertrek en benoeming van de Bertelsmann CEO als RTL Group CEO lijkt het erop dat Bertelsmann ingrijpt bij RTL Group. Thomas Rabe blijft aan als CEO van Bertelsmann waar naast RTL Group ook uitgevers als Gruner+Jahr, BMG en Penguin Random House onder vallen.