BNR Nieuwsradio maakt jury Dutch Podcast Awards bekend

BNR Nieuwsradio heeft de jury bekend gemaakt van de Dutch Podcast Awards. De radiozender probeert met het in het leven roepen van deze awards het fenomeen podcast nog groter te maken in Nederland.

Vakjury

De vakjury heeft een belangrijke rol, want naast de stem van het publiek weegt het oordeel van de vakjury mee in de uiteindelijke uitslag. Alle grote stakeholders uit de media, reclame, tech, commercie en podcastindustrie nemen zitting in de jury van de eerste Dutch Podcast Awards.

De vakjury bestaat uit de volgende experts uit de media, de techscene, reclamewereld en de podcastindustrie. Het gaat om juryvoorzitter Wilbert Mutsaers (Spotify), Gert-Jaap Hoekman (NU.nl), Michiel Veenstra (NPO 3FM, NPO3), Rachid Finge (Google), Elger van der Wel (media-expert), Joep van der Laan (Mindshare), Mirjam van Zuidam (NRC), Ruud de Wild (NPO Radio 2), Giel Beelen (Veronica, Talpa Radio) en Marianne Zwagerman (media-expert, spreker)

Dutch Podcast Awards

Op 25 mei lanceerde BNR als initiatiefnemer van de Dutch Podcast Awards met de openstelling van de longlistpagina het gehele proces. Alle makers en luisteraars van podcast konden en kunnen hun favoriete drie podcasts insturen via de website. Inmiddels zijn er meer dan duizend aanmelders binnengekomen, wat aangeeft dat de populariteit van het medium nog altijd groeit. De longlist sluit zodra de stempagina wordt geopend (in de week van 16 juli) en de nominaties per categorie bekend worden gemaakt.

BNR start met dagelijks Podcast Uur

De Dutch Podcast Awards worden uitgereikt op 3 september. Op die dag start het eerste Nederlandse dagelijkse podcastprogramma op de radio: BNR Podcast Uur, waarin de beste podcasts van BNR en daarbuiten worden gecureerd. BNR Podcast Uur is vanaf 3 september elke werkdag tussen 14.00 uur en 15.00 uur te horen op BNR Nieuwsradio.