BNR Nieuwsradio start programma over EU-voorzitterschap Nederland

De commerciële radiozender BNR Nieuwsradio start vandaag een nieuw wekelijks discussieprogramma rond het EU-voorzitterschap van Nederland.

Voorzitterschap EU

Het komende half jaar mag Nederland zich 6 maanden lang EU voorzitter noemen. Reden voor BNR Nieuwsradio om hier elke zaterdag tussen 12.00 uur en 12.30 uur een radioprogramma over te maken. In het programma Boekestijn vs. De Wijk gaan Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk met elkaar en een speciale gast in debat gaan  over Europese ontwikkelingen. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Postma.

Arend Jan Boekestijn is buitenlandcolumnist voor Elsevier. Boekestijn was Tweede Kamerlid voor de VVD tussen 2006 en 2009. Rob de Wijk is directeur van het Haags Centrum voor Strategische Studies en hoogleraar aan de Universiteit Leiden.

In de eerste uitzending is Hans van Baalen te gast. Van Baalen is delegatieleider VVD in het Europees Parlement en president van de Liberale Internationale

De diepte in….

Rob de Wijk: “Vaak moeten deze onderwerpen in de media in vier minuten worden geperst. Het is mooi dat we bij BNR de gelegenheid krijgen elke week een half uur de degens te kruisen.” Arend Jan Boekestijn: “ Het lijkt mij fantastisch om een programma te maken met Rob de Wijk over Europese thema’s. Kunnen we eindelijk een keer de diepte in”

BNR Nieuwsradio

BNR Nieuwsradio is landelijk te ontvangen via FM en of DAB+ (kanaal 11), alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.